Lotossa voit voittaa pelaamalla. Tätä varten sinun tulee olla 18 vuotta vanha, valita 7 satunnaista numeroa vähintään yhdelle riville ja maksaa euro.

Ainiin, ja lisäksi tarvitset ihan hemmetin hyvää tsägää! Loton päävoiton todennäköisyys on yhden suhde 18 643 560:een, eli noin 0,000005%. Vähintään 50 euron voittotodennäköisyys on 0,061%.  

Lottovoiton summat saattavat olla sellaisia, jotka muuttavat koko elämäsi. Kukapa ei haluaisi pari ylimääräistä miljoonaa pankkitililleen? Tämän takia miljardeja lottokuponkeja myydään sadoille miljoonille ihmisille joka kuukausi. Lottoarvontojen järjestäjät myyvät unelmaa ja vaikka lottovoiton todennäköisyys on pikkuriikkinen, voittaa joku silti. Tämä riittää pitämään miljoonat ihmiset pelihimoisina dollarinkuvat silmissään: “Mitä jos?!” 

Todennäköisyys jättipottiin on aina tismalleen sama, valitsitpa lottorivillesi mitä tahansa numeroita. Tästä huolimatta lottoamiseen liittyy paljon taikauskomuksia kuten pelaaminen aiemmin pääpotin voittaneilla numeroilla tai samasta kioskista pelaaminen, mistä edelliset miljoonat jaettiin. 

Ainoa keino lotossamme lisätä voiton todennäköisyyttä, on ostaa enemmän rivejä. Rahaa saa kuitenkin polttaa melko urakalla ennen kuin todennäköisyydet alkavat kallistua pelaajan puolelle. Esimerkiksi jos lottovoiton todennäköisyyden haluaa nostaa kymmeneen prosenttiin, täytyisi sitä ostaa noin kaksi miljoonaa erilaista lottoriviä. Yksi rivi maksaa euron. Pääpottia varten tulisi pelata 18.643.560 erilaisella rivillä. Tämä ei kuitenkaan ole kovin kannattava investointi ottaen huomioon, että Suomen kaikkien aikojen lottopotti on “vaan” 15,6 miljoonaa euroa.  

Vaikka voittomahdollisuus on kaikilla sama, voi pelaaja vaikuttaa siihen, että lottopotti olisi mahdollisimman suuri, jos se sattuisi omalle kohdalle osumaan. Tämä onnistuu välttämällä kaikista pelatuimpia lottorivejä. Suomessa kaksi yleisintä lottoriviä ovat 3, 9, 15, 21, 27, 33, 39 ja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Näitä rivejä pelaa keskimäärin noin tuhat suomalaista joka kierroksella.  

Lotto voi olla mukava jännitysmomentti ja miksei vaikka kokoperheen juttu, kun lauantaina jännitellään yhdessä mihin asentoon arvontapallot pysähtyvät. Lotossa voittaminen ei kuitenkaan ole mitään, minkä varaan esimerkiksi oman tulevaisuutensa tulisi laittaa. Mahdollisuudet ovat niin mahdottoman pienet, että tämä tuskin koskaan tulee tapahtumaan. Ennemminkin kannattaa tutustua vaikkapa pörssiosakkeiden sijoittamiseen.  

-Seba

Palautteen antaminen meidän vastauksista tuo myös elämään mukavaa pientä jännitystä ja se voi rikastuttaa meidän vastauksiamme jatkossa. Kiitos! 🙏

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta