Hei, ja kiitos kysymyksestä!

Lähtökohtaisesti en pistäisi muuta kuin insuliinia, mikäli diagnoosina olisi Diabetes. Kuitenkin osana työtämme Ehkäisevässä päihdetyössä, kerromme avoimesti eri päihteistä sekä niiden haitoista, mutta lopullisen päätöksen tekee käyttäjä aina itse.

Useita laittomia huumausaineita käytetään myös pistämällä, tarkoituksena injektoida aine suoraan laskimoon, joka vie verta kohti sydäntä. Suonensisäisessä käytössä aineen vaikutus on voimakkaimmillaan muihin käyttötapoihin verrattuna. Riskinä ovat veren välityksellä leviävät tartuntataudit kuten HIV- ja hepatiittisairaudet, tai erilaiset tulehdukset, sekä yliannostuksen ja kuoleman vaara.

Psykedeelit ovat joukko päihteitä, jotka aiheuttavat muuntuneita tajunnantiloja, kuten voimakkaita tunnereaktioita tai aistiharhoja. Tunnetuimmat psykedeelit ovat varmaankin LSD, meskaliini ja taikasienet.

Psykedeelejä on käytetty vuosituhansia eri rituaaleissa ja uskonnollisissa menoissa, tavoitteena saavuttaa erilaisia hengellisiä tiloja, ennustamisen taitoa tai päästääkseen lähemmäksi jumalaa. Psykedeelit ovat olleet osa myös terapeuttista hoitoa, mutta niitä on tutkittu vielä sen verran vähän, että laajempaan käyttöön ne eivät ole yleistyneet. Suomessa n. kolme prosenttia väestöstä on sanonut kokeilleensa psykedeelejä viihdekäytössä.

Psykedeelit nautitaan yleensä joko syömällä tai polttamalla, Aineiden injektointi suoraan verenkiertoon on harvinaista, enkä sitä oikein voi suositella. Mainitsemasi 2C-B kuuluu synteettisiin psykedeeleihin, ja se on rakenteeltaan samanlainen kuin tunnetumpi psykedeeli meskaliini. 2C-B on suosittua etenkin ravepiireissä ja sen vaikutuksia ovat pirteys, nauru, euforian tunne, tajunnantilan muutokset. Joillekkin käyttäjistä se aiheuttaa hermostuneisuutta, huonovointisuutta ja paranoiaa. 2C-B nautitaan yleensä joko nuuskaamalla tai suuteitse. Injektoimista en suosittele.

Vaikka psykedeelit ovat olleet osa terapeuttista hoitoa, niihin liittyy edelleen paljon riskejä. Tajuntaa muuttavien huumeiden kanssa ympäristöön reagointi heikentyy, jolloin riski onnettomuudelle kasvaa. Sekakäyttöön liittyy myös paljon riskejä. Lisäksi psykoosiin taipuvaisilla henkilöillä on riski psykoosiin.

Miro

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta