Ikävää kuulla että sulla on noin kurja tilanne. Onko jotain tapahtunut, mikä aiheuttaa sussa surua? Mikä elämässäsi on muuttunut viime aikoina, ja onko se sellainen asia mille voisit tehdä jotain?

Rutiinit tukevat jaksamista ja mielen hyvinvointia. Sen vuoksi suosittelen että kuitenkin syöt jotain vaikkei olisikaan nälkä, ja ainakin lepäät jos et saa unta. Ihan vaan silmät kiinni makoilu voi rauhoittaa ja tuntua levolta. Koita samalla tyhjentää mielesi sinne vyöryävistä ajatuksista – mieli on mestarillinen keksimään toinen toistaan kurjempia skenaariota, erityisesti juuri nukkumaan mennessä, kun meillä ei ole muita ärsykkeitä viemässä huomiota muualle.

Ahdistuksen tunne ei itsessään ole vaarallinen, vaikka se epämukavalta tuntuukin. Puhuminen helpottaa oloa. Tulisiko sulla mieleen joku turvallinen aikuinen, jolle voisit kertoa fiiliksistäsi? Tämä aikuinen voi olla oma vanhempi, kummitäti, kouluterkkari, psykologi tai vaikka nuorisotilan työntekijä. Jos kynnys tutun aikuisen lähestymiseen tuntuu liian suurelta, voit käydä myös juttelemassa Sekasin-chatissa. Se on auki maanantaista perjantaihin klo 7–24 ja viikonloppuisin klo 15–24.

Ethän jää yksin pahan olosi kanssa!

Terveisin Iia

ps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta