Tässä epic vinkkilista siitä, kuinka vanhemmat rageisi vähemmän pelaamisesta ja kotiin laskeutuu rauha!

1. Yritä saada vanhempasi mukaan pelaamaan – saatat yllättyä äitisi piilotetuista snaippaus-skilsseistä! Ja loppuu se valittaminenkin kun he jäävät itse koukkuun
2. Nipottaminen on pohjimmiltaan välittämistä, joten ryhdistäydy ja näytä vanhemmillesi, että pystyt pitämään huolta itsestäsi.
3. Usein jäkättämisessä on kyse myös tietämättömyydestä. Mitä jos ottaisit pelit puheeksi vanhempiesi kanssa vaikka illallispöydässä?
4. Pelaaminenko epäsosiaalista nyhväämistä? Kutsu kaverit koolle pelaamaan ja ta-daa – ei enää mätkätystä pelaamisen epäsosiaalisuudesta!
5. On ihan mukavaa poimia tippunut peliohjain lattialta ilman että hengästyy – pidä siis pelaamisen ohella huolta myös fyysisestä kunnostasi!
6. Sovi yhdessä perheen kanssa pelaamisen aikatauluista – ja sehän pätee sitten molempiin suuntiin! Jos illallinen on sovittu alkavaksi klo 18:30, niin se ei voi alkaa varttia aikaisemmin koska potut olivatkin jo kypsiä 👊
7. Analysoi aamiaispöydässä älykkään korkeaotsaisesti pelin narratiivia, hahmojen psykologiaa tai pelin soundtrackin musiikillisia ansioita ja osoita vanhemmillesi että pelaamisessa on kyse muustakin kuin kevyestä roskaviihteestä.
8. Ensin työ, sitten hupi – näytä huolella tehdyt läksyt vanhemmillesi kun on jäkätyksen aika. Osallistu myös kotitöihin oma-aloitteisesti. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
9. Kohtuus kaikessa. On erittäin suositeltavaa antaa aivoille pieni breikki yhdestä ja samasta. Edes kirjan lukeminen päiväkausiksi huoneeseen lukittautuneena ja hieltä haisten ei ole cool!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta