Ajattele tilanne: olet porukassa, jossa tarjotaan alkoholia, ja sinä päätät sanoa ”ei kiitos”. Mutta sitten ympärillä olevat alkavat kysellä, miksi et ota? Yhtäkkiä olet kuin valokeilassa kyselytunnilla! No, vastaus voi olla ”En ole vielä valmis liittymään siihen klubiin.” Siellä vaanii sosiaalinen paine, joka huutaa: ”Ota se shottilasi!”, joku kuiskii: ”Tämä tekee susta coolin!”

Joten vaikka joskus tuntuu kuin olisit ainoana sammakkona järvessä tämän päätöksen kanssa, muista, että kieltäytyminen on kuin salainen voima, joka tekee sinusta oman elämäsi sankarin – ja sen lisäksi voit nauttia seikkailusta ilman huonon olon haittavaikutuksia!


Jokaisella meistä on omat syymme sille, miksi emme halua juoda alkoholia. Se voi johtua esim. terveydestä, uskonnosta, henkilökohtaisista arvoista tai yksinkertaisesti siitä, että ei vain halua. Ja kaikki nämä syyt ovat yhtä päteviä. Meillä jokaisella on oikeus tehdä omat päätöksemme omasta kehostamme ja hyvinvoinnistamme huolehtimisesta.

Sun ei tarvitse selitellä muille miksi et halua juoda

Tiedättekö mikä on ehkä jännää? Se, että toisinaan jengi haluaa aina kyseenalaistaa sen, miksi toinen ei halua juoda alkoholia. Eikö ne oikeesti keksi mitään parempaa kysyttävää? No, mulle ainakin tulee mieleen miljoona muuta asiaa, mistä vois jutella! Toisten ihmisten ei tarvitse tietää syytä siihen, miksi et juo alkoholia, ja sinun ei tarvitse tuntea tarvetta selitellä sitä heille. Jokaisella on oikeus omaan rauhaan ja yksityisyyteen. Jos joku yrittää painostaa sinua juomaan tai kyselee syytä päätöksellesi, voit rauhallisesti ja itsevarmasti kieltäytyä vastaamasta. Sinun ei tarvitse antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan päätökseesi.

Sun päätös, sun elämä

Ja hei, ei meidän tarvii miettiä, mitä ne muut ajattelee. Meidän oma terveys ja fiilis on tärkeintä! Ja jos sä haluut pysyä alkoholittomana, se on täysin ok. Ei sun tarvii selitellä sitä kellekään. Sun päätös, sun elämä!
Niin että pysykää vahvoina, ystävät, ja nauttikaa elämästä just niinkuin teille parhaiten sopii!

Muista, että rohkeus on seistä omien arvojesi takana, vaikka se tarkoittaisi poikkeamista valtavirrasta.

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen -> Kerro mitä mieltä olit videosta.


Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta