Kesäloman Sometauko

Kesäloma on täällä! Aurinko paistaa, järvet kimaltelevat ja mökkinaapurit grillaavat niin, että nenään leijailevat tuoksut saavat vatsan murisemaan. Mutta hei, onko sinulla jo sometauko suunnitteilla? Kuulostaa ehkä hullulta, mutta annas kun selitän.

Kuvitellaanpa tilanne: Olet juuri saapunut kesämökille. Laitat riippumaton paikoilleen, otat hyvän asennon ja… kaivat puhelimen esiin. Ja taas menetät puoli tuntia skrollaillen loputtomia somefeedejä, tykkäillen kavereiden lomakuvista ja katsellen kissavideoita. En nyt väitä, että kissavideot eivät olisi viihdyttäviä (koska ovat ne), mutta miksi tuhlata kesäloman arvokkaita minuutteja näytön tuijotteluun?

Kesäloma on oikeasti paras aika irrottautua somen otteesta. Kuvittele, miten vapauttavaa olisi viettää päivä ilman jatkuvia ilmoituksia, jotka muistuttavat sinua maailman menosta. Voit unohtaa, kuka teki mitä ja missä, ja keskittyä siihen, mitä sinä teet tässä ja nyt. Kenties loikoilet laiturilla, yrität kalastaa sen myyttisen miljoonakalan tai vain nautit hiljaisuudesta. Kuulostaa melkein taianomaiselta, eikö?

Ilman somea sinulla on aikaa vaikka mihin. Voit vihdoin lukea sen kirjan, joka on odottanut vuoroaan jo kuukausia. Voit oppia uusia taitoja, kuten perhosuinnin (tai perhoshiihdon, kuka tietää, Suomen kesä on arvaamaton). Voit viettää laadukasta aikaa perheen ja ystävien kanssa – ja kun sanon laadukasta, tarkoitan oikeasti keskustelua ilman, että joku meistä vilkuilee jatkuvasti puhelinta.

Ja tiedätkö mitä? Yksi parhaista puolista sometauossa on se, että alat nähdä maailman eri tavalla. Huomaat pieniä asioita, kuten sen, miten tuuli liikuttaa puiden lehtiä tai miten laineet lyövät rantaan rytmikkäästi. Kaikki nämä yksityiskohdat jäävät helposti huomaamatta, kun keskittyy ruudun valon hohteeseen.

Ehkä ajattelet, että miten ihmeessä pysyn kärryillä kaikesta? Eikö some ole se linkki maailmaan? Totta kai, mutta arvaa mitä? Maailma jatkaa pyörimistään ilman sinun aktiivista osallistumistasi. Ja lomasi lopussa voit palata someen ja kokea sen ihanan tunteen, kun kaikki tuntuu taas vähän uudelta ja jännittävältä. Ja hei, kuka tietää, ehkä kesälomasi aikana tapahtuu jotain niin mahtavaa, että voit jakaa siitä mahtavan tarinan palatessasi!

Joten tänä kesänä, kokeile sometaukoa. Vedä syvään henkeä, laita puhelin pois ja anna itsellesi lupa nauttia kesästä täysin rinnoin. Luota minuun, et tule katumaan!

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.
Kysythän jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta