Kesä on täällä! Ainakin jos katsoo kalenteria ja huomaa koululaisten kesälomien alkavan. Me täällä kotitoimistoissa ei ihan vielä päästä aloittamaan kesälomia, mutta kohta myös meille koittaa vapaus.

Kesäloma on tekemisen ja touhuamisen aikaa ja senpä vuoksi kokosimme ämpärilistan niistä asioita, jotka haluamme tehdä kesällä. Näistä voit ottaa myös itse vinkkejä kesätekemiseen, tai ihan vaan ihmetellä, mitä noi tyypit aikoo vapaillaan puuhata.

Mikael

1. Kalastan enemmän kuin aikaisempina kesinä

Aion tänä kesänä kalastaa enemmän kuin viimeisenä kolmena kesänä yhteensä. Samaa lupaan joka vuosi, mutta jos tällä kertaa onnistuisi. Kalaa en lupaa saada, mutta eihän se kalastamisen päätarkoitus olekaan. (Fun fact: Kaikkien 18–64 pitää maksaa kalastuksenhoitomaksu, jos aikoo kalastaa muuten kuin ongella tai pilkillä)

2. Vietän yön vähintään kahdessa eri kansallispuistossa

Viime kesänä kävin kiertämässä Salamajärven kansallispuistossa Hirvaan kierroksen (58km), joka oli ehdoton kesän kohokohta. Tänä kesänä aion laittaa paremmaksi ja käydä vähintään yhden yön vaelluksella ainakin kahdessa eri kansallispuistossa (Fun fact: Suomessa on 40 kansallispuistoa, joista valita)

3. Frisbeegolfkiekkojen uudelleenlämmitys

Tajusin, että siitä on yli 10 vuotta, kun opettelin frisbeegolffaamaan. Ekojen kesien jälkeen on tullut kierrettyä ehkä pari kierrosta kesässä. Tänä kesänä käyn vähintään parilla kentällä kiertämässä vähintään 10 kierrosta. (Fun fact: Suomessa on ainakin 720 frisbeegolf-rataa)

4. Luen ainakin 5 kirjaa

No 5 kirjaa on ehkä aika vähän luvattu, mutta lupaan lukea, koska muuten unohdan koko puuhan . Saatan myös innostua lukemaan yli 500 sivuisia järkäleitä, mitä ei hetkessä lueta. Lukeminen on sitä kivaa, että sitä voi tehdä ihan missä ja milloin vaan. Vaikka siellä kansallispuiston iltanuotiolla.

5. Käyn katsomassa urheilua livenä

Mikäli laki sallii, niin haluaisin käydä katsomassa urheilua enemmän livenä. Jo senkin takia, että olisi mukava tukea urheiluseuroja, jotka tekevät hyvää junnutyötä. Etenkin pesäpalloa on mukava katsella paikan päällä, kun koko ajan tapahtuu jotain. (Fun fact: Naisten seuratuin palloilusarja Suomessa on Naisten Superpesis)

Seba

1. Mökkeilen niin paljon, kun jaksan ilman että muutun täysin höperöksi.

Ainakin tähän saakka on näyttänyt siltä, ettei oikein mitään muutakaan voi nyt tehdä, joten suunnitelmana on bunkkeroitua mökille ja olla siellä koko kesä. Tekemättä mitään suurempaa. Jäätelönsyönti on ainoa asia, mikä kuuluu päivittäiseen ”pakko tehdä” -ohjelmaan.

2. Painin ja puran kaikki keväällä kertyneet ylimääräiset energiat salilla.

Juuri äsken sain ilokseni kuulla, että vaparitreenit jatkuvat taas 1.6 lähtien. Vaikka paluu hieman jännittääkin, koska 2- ja 4-vuotiaiden kanssa painiminen ei välttämättä ihan riitä taitojen ylläpitämiseksi. Saa nähdä kuinka käy.

3. Soitan banjoa

Olen omistanut banjon pitkään, mutta en osaa soittaa sillä nopeata bluegrassia, minkä vuoksi sen aikoinaan hankinkin. Eli kesän aikana aion opetella tämän ja syksyllä palaan töihin heinä suussa ja stetson päässä.

4. Aion nähdä kaikki ystäväni.

Vaikka uhoankin kohdassa 1 kököttäväni vain mökillä, aion silti nähdä aktiivisesti ystäviä, joita ei ole nyt nähnyt todella pitkään aikaan. Ikävä on kova!

5. Retkeilyä, ulkoilua ja puuhastelua

Vaikka kohta 1 niin ikään antoi kuvan, että olen mökillä löllöävää sorttia, en sitä ole. Tykkään mennä ja puuhailla. Kahden pienen lapsen kanssa ei myöskään ole kovinkaan realistinen väite, ettäkö vaan voisin löllöä. Ohjelmaan sisältyy varmasti ainakin uintia, grillailua, pyöräilyä, lenkkeilyä, veneilyä, mansikoiden poimimista ja frisbeegolfia.

Iia

1. Käyn vähintään kolme kertaa telttailemassa

En tiedä miksi telttailukerrat jäävät joka kesä vain yhteen, mutta tänä kesänä vannon korjaavani tämän erheen. Jospa ensimmäistä kertaa elämässäni nukkuisin teltassa kaksi yötä putkeen!

2. Uin järvessä

Saattaa kuulostaa oudolta bucket list -kohdalta suomalaiselle, mutta koska en omista järvenrantamökkiä, ja asun meren rannalla, ei järvessä tule välttämättä uitua – paitsi nyt tulevana kesänä.

3. Käyn Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa

Jälkimmäisessä en ole ikinä käynyt.

4. Vietän koko päivän sängyssä LOTR-maratonin parissa

Enkä aio kokea syyllisyyttä vaikka aurinko paistaisi täydeltä terältä. Loma on lepoa varten!

5. Valvon koko yön

Ja nukun pitkälle päivään – ihan vaan koska voin!

Minna

1. Lintukirja käteen + kiikarit naamalle

Tää saattaa kuulostaa vähän tylsältä, mutta on yllättävän rentouttavaa yrittää löytää metsästä tirpusten lentoja. Aluksi tuntuu, ettei näy mitään, KUNNES! Haluan bongata ainakin 30 erilaista lintua tämän kesän aikana. Onkohan se paljon vai vähän? Varasuunnitelmani on mennä jonnekin eläintarhaan, jos en onnistu löytämään lintuja muuten.

2. Lautapelien avulla välit poikki

Lautapeleissä on se kiva, että niitä pelatessa menee helposti paistomittari punaiselle, joten eikö se voisi toimia ihan kuntoilumuotonakin? Kimbleä ei tähän talouteen kyllä hankita, se on ihan ultimate raivolinko. Suosin Yatzya, Heitä sikaa ja korttipelejä. Pettymyksensietokykyäänkin voi treenata.

3. Haluaisin kertoa sinulle hapanjuurileivonnasta

Okei, mä oon jo marttojen jäsen, ja tää kesä näyttää kuluvan ainoastaan todella järkevien hommien parissa. Hapanjuurileipien tekemisen opettelu on ollut mun haaveena jo pitkään, joten sitä kohti ja siitä vielä yli. Jos tarvii veikata, niin tää on yksi niistä jutuista, jotka todennäköisimmin jää tekemättä tänä kesänä. Jos en opettele tätä, niin mä opettelen lisää temppuja kissani kanssa.

4. Maauimala here I come!

Luin, että Stadikka aukeaa 1.6.! Siis maauimala. Mä oon kaivannut vesijuoksua altaassa niin paljon, että tämä olo alkaa käydä jopa vähän tukalaksi. Täytyy skarpata rataraivoani vähän, koska taisin kutsua yhtä mulle päätä aukonutta kanssauimaria mulkuksi viime kesänä. Ups.

5. Pyöräretket kivoissa maisemissa

Tää on mun joka vuotinen perinne. Pyörällä pääsen minne vaan ilman, että menee aivan hermo muihin kanssaihmisiin. En voi sanoa, etteikö mua innostaisi pienet kisailut muiden pyöräilijöiden kanssa. Oonko se vaan mä, vai liittyykö kaikkiin mun kesälomapuuhiin jotenkin raivo? Okei, satsaan eniten lintujen bongailuun. Se kaiketi rentouttaa.

Sinä?

Mitä sä meinaat tehdä kesällä? Mikä on sun ämpärilista? Meillä jokaisella on omat kiinnostuksen kohteet, mutta välillä on hyvä tehdä myös ihan uusia juttuja. Vinkkaa oma ideasi vaikkapa kommenttina, niin saadaan kaikki uusia ajatuksia kivaan kesätekemiseen!

Entä mikä meidän suunnitelmista kuulostaa parhaalta ja luuletko, että saadaan nää kaikki toteutettua? Laita vaikkappa meidän Insta-tili seurantaan ja kysele syksyllä todistusaineistoa suoritetuista suunnitelmista.

Eipä sitten muuta kuin tapahtumarikasta kesää kaikille!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta