Kiitos kun laitoit meille viestiä, jossa kyselet ajatuksia omaan oloosi. Kerron, että emme ole terveysalan ammattilaisia, joten tämä vastaus tulee kanssaihmiseltä.

Kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään. Ahdistus kertoo kuitenkin siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Tämä ei kuulosta minun korviini ihan tavalliselta, että joutuu jatkuvasti taistelemaan synkkiä ajatuksia vastaan tai pitämään mieltä kurissa. Olisi hyvä, että pääsisit purkamaan sun ajatuksiasi ja opettelemaan tuntemaan tunteitasi. Ahdistus vähenee, kun tunteitaan oppii säätelemään.

Kerrot, että oot käynyt joskus terapiassa, eikä siitä ole ollut sulle hyötyä. Terapiamuotoja on erilaisia, eivätkä ne välttämättä sovi kaikkiin tilanteisiin, ihan niin kuin itsekin oot kokenut. Joskus taas terapeutti ei tunnu omalta. Jokaisen reitti avun pariin on henkilökohtainen. Jos joku on saanut huonon kokemuksen, se ei välttämättä tarkoita sitä, että kaikkien kohdalla on joka kerta näin. Nyt tää tilanne on kuitenkin erilainen ja voi olla, että sun olisi mahdollista vastaanottaa apua?

Toi sun pelkosi tulla jatkossa kohdattuna masennuslasien kautta lääkärissä on hyvä pohdinta. Meillä on kaikilla tarve tulla nähdyksi. Masennukseen liittyy valitettavasti stigmoja, jotka saattavat hankaloittaa avun hakemista. Masennus voi uusia ja vaikuttaa moneen asiaan. Vaikka samalla ajattelen, että ikävää jos kaikki menee masennuksen piikkiin, mutta myös hyvä juttu että osataan poissulkea jatkossa esimerkiksi masennuksen uusiminen.

Mä kuulen samaan aikaan sun kirjoituksesta, että kaipaisit apua, vaikka pohdit ettei se oo sulle sopivaa? Jonkinlaisesta kaipuusta muutokseen se mielestäni kertoo, kun oot tullut puhumaan olostasi. Millaista apua sä kaipaisit?

Terkuin,
Minna

Ps. Lukusuositus: Iia kirjoitti blogin Mitä tehdä, kun ahdistaa?

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta