Kiitos kysymyksestäsi penetraatioon liittyvään pelkoon liittyen. En ole ihan varma onko kyseessä jotain mitä olet jo kokeillut, vai liittyvätkö pelot ajatukseen siitä, että kaikenlainen penetraatio käy kipeää? Muista kuunnella itseäsi ja pitää kiinni omista rajoistasi, sillä sinä määrittelet sen mitä haluat tehdä. Ymmärrän kyllä, että tilanne on kaksijakoinen, kun samanaikaisesti olet kiinnostunut penetraatiosta, mutta ajatus kivusta pelottaa.

Olen kerännyt sinulle vastauksen eri asiantuntijoilta. Minulla ei ole terveydenhuoltoalan koulutusta, joten hain sulle sopivan vastauksen Sexpon sivulta. Siellä on kysytty miten emätintä saisi venytettyä, kun tällä hetkellä mahtuu vain yksi sormi sisään.

”Emätinhän itsessään on putkimainen, n. 6–12 cm pitkä, normaalitilassa 1–2 sormen levyinen elin, joka joustaa ihan luonnostaan esimerkiksi yhdynnän aikana. Joissakin tapauksissa vaikeuksia voi aiheuttaa rakennepoikkeavuus, mutta todennäköisempää sinun ikäisellesi on yleensä kuitenkin pienempi immenkalvon aukko ja mahdollisen jännityksen mukanaan tuoma lihaskireys.”

Oletko kokeillut itsetyydyttäessä miltä esimerkiksi sormi tuntuu sisässäsi? Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua rauhassa omaan kehoon ja mikä tuntuu hyvältä.

Oletkin tietoinen asioista, jotka helpottavat penetroitumista, eli liukuvoiteen käyttö, riittävä kiihottuminen ja rentoutuminen. Penetroitumisen ei ole tarkoitus sattua vietävästi. Suosittelen siis huolehtimaan siitä, että olet kyllin kiihottunut ja kostunut ennen penetraatiota. Liukkautta voi myös edistää liukuvoiteen avulla. Voi olla mahdollista, että mahdollisen jännityksen mukanaan tuoma lihaskireys vaikuttaa siihen, että penetraatio tuntuu ikävältä.

Jännitystä voi vähentää juttelemalla ja tutustumalla paremmin toiseen. Seksiä voi harjoittaa ilman yhdyntää, jolloin ei tarvi niin jännittää miten itse penetraatio tapahtuu. Toiseen voi tutustua lähtemällä seikkailemaan käsien ja suun kanssa.

Jos saan neuvoa, niin mikäli tämä asia hankaloittaa sun elämääsi ja haluaisit siihen muutosta, puhuisit siitä esim. terkkarille, lääkärille tai gynekologille. He osaavat auttaa sinua parhaiten eteenpäin tässä asiassa.

Terkuin,
Minna

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta