Olen tosi pahoillani siitä miten sun kaverit ovat toimineet tässä tilanteessa. En ihmettele, että heille tulee tällaisen tapahtuman jälkeen etuliite ex.

Kuka tahansa voi juoda liikaa, eikä juomisen todennäköisyyttä ainakaan vähennä se, että kaverit painostavat juomaan. Onko toi tyypillistä teidän kaveriporukassa, että kannustetaan tekemään jotain semmoista mitä ei välttämättä halua? Mikähän saa toimimaan niin?

Mun mielestä tuollainen on todella epäreilua käytöstä ex-kavereiltasi, oli syynä humala tai ei. Sulla ei oo tässä mitään hävettävää, vaikka isän paikalle soittaminen saattaa tuntua nololta. Ihanaa, että teillä on sellaiset välit, että uskalsit soittaa ja pyytää häneltä apua. Toivottavasti reppu ja rahat löytyisivät jostain.

On jännä, miten vaikea on tulla kuulluksi kieltäytyessään juomista. Tavallaan valinta on oma, jos juo vaikka ei haluaisi juoda, ja sitten taas ei. Miksihän sun kieltäytyminen tarkoitti heille vaan uutta neuvottelutilannetta? Tämä on asia mitä ei asiallisten kavereiden kanssa tarvitse toisaalta miettiä, kun omaa puhetta arvostetaan.  

Itsekunnioitustaan joutuu keräillä välillä ikävien tapahtumien jälkeen. Ainakin yksi askel itsensä arvostamisen kohdalla on poistaa sellaiset kaverit elämästään, jotka tuovat enemmän harmia kuin huvia. Hyvä kun pidät kiinni sun omista rajoistasi. Sinä määrittelet, millainen käytös on sulle okei ja mikä ei ole.

Superisti tsemppiä! Ja hei kaverit – game over!

Minna

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta