Tässä lista asioista, joihin voi todistetusti (lähde: internetti) kuolla:

  • Apinan purema
  • Apinan lyönti
  • Porkkanamehun yliannostus
  • Nauraminen
  • Liiallinen veden juominen

Eli toisin sanoen lähes kaikkeen voi kuolla, mikäli sitä käyttää väärin, liian paljon, väärään aikaan tai väärässä paikassa.

Kannabis ei nykytiedon mukaan yksinään käytettynä ole tappavaa. Keskushermostoon (=aivot & selkäydin-kombo) kannabis vaikuttaa lamaavasti, joten muiden keskushermostoa lamauttavien aineiden (kuten alkoholi) kanssa yhdessä käytettynä vaikutukset voivat olla jokseenkin arvaamattomat. Riskitöntä ja haitatonta kannabiksen käyttö ei ole. Keskeisimpänä välittömänä riskinä on tapaturmariskin kohoaminen. Sydänsairauksista kärsiville kannabis on vaarallista, sillä se vaikuttaa verenkiertoon ja kohottaa infarktiriskiä. Pitkäaikainen käyttö kaksinkertaistaa riskin sairastua psykoosisairauksiin. Erityisen korkea riski psykoosisairauteen on niillä, joilla on perinnöllinen alttius ja/tai jotka ovat aloittaneet kannabiksen käytön nuorena. Käyttö myös altistaa mielenterveyden pulmille, kuten masennukselle ja ahdistukselle.

             Jotta en puhuisi läpiä päähäni, varmistin asian vielä EHYTin ja Yad:in kannabis-hankkeen projektipäällikkö Kim Kannussaarelta, jolta sain seuraavan vastauksen:

”Kaikkeen voi kuolla, mutta kannabiksen yliannostukseen ei ole kukaan kuollut, vaatisi käsittämättömien määrien polttamista. Onnettomuuksissa ja tapaturmissa toki voi kannabiksen vaikutuksen alaisena kuolla.”

– Anni

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Palautteen antamiseen ei ainakaan todistetusti voi kuolla: https://q.surveypal.com/Buenotalk-Kysy

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta