Kiitos mielenkiintoisesta ja tärkeästä kysymyksestä. Ehkäisy on tärkeä asia ja jos mikä tahansa asia sen suhteen mietityttää, niin asia kannattaa varmistaa. 

Lyhyesti vastattuna:  
EI MISSÄÄN NIMESSÄ!
Ilmapallo on täysin eri asia kuin kondomi, joka on suunniteltu ehkäisyä varten.

Pidempi vastaus:  
Ilmapallo ei sovellu ehkäisyyn, koska sitä ei ole suunniteltu ehkäisyä varten. Ilmapallo on valmistettu eri materiaalista kuin kondomi.  Suurin osa kondomeista tehdään luonnonkumista (lateksista) ja valmistusprosessissa pidetään huolta kondomien standardien mukaisesta kestävyydestä. Lateksiyliherkille on lisäksi tarjolla pääasiassa polyuretaanimuovista valmistettuja kondomeja.  Kaikki kondomeissa käytettävät kemikaalit ovat turvallisia, testattuja ja hygieniatuotteisiin sopivia. Ne on valmistettu hygienisissä olosuhteissa ja jälkikäsitelty mm. liukasteella. Pitää muistaa, että kondomi on kosketuksissa erittäin herkkiin limakalvoihin, minkä vuoksi niiden on oltava ehdottoman turvallisia! 

Ilmapallot sen sijaan on valmistettu milloin mistäkin. Vaikka suurin osa ilmapalloista on kondomien tavoin luonnonkumia, niihin lisätään erilaisia lisäaineita, kuten värejä. Vaikka ilmapallot sinänsä ovat turvallisia esim. puhaltaa, ei niissä käytettyjä kemikaaleja ole tarkoitettu ihmisten intiimialueille. Ilmapallot on myös muotoiltu eri tavalla, minkä vuoksi ne eivät sovi peniksen ympärille tai pysy paikalla yhdynnässä. Ilmapalloissa ei myöskään ole liukastetta, minkä vuoksi niiden käyttö voi olla kivuliasta molemmille yhdynnän osapuolille. Kondomit ovat myös yleisesti kestävämpiä kuin ilmapallot. Voit vaikka itse kokeilla kumpi onnistuu helpommin: puhaltaa ilmapallo rikki vai tehdä sama kondomille. 

Itse asiassa voisin mieluummin suositella kondomien käyttöä ilmapalloina. Kondomit ovat hyvin kestäviä, hauskan muotoisia puhallettuna ja saavat varmasti ympärillä olevat ihmiset hymyilemään. Esimerkiksi vappupallot voivat usein olla hyvinkin kalliita, mutta kondomeja saa huomattavasti halvemmalla! Jos Kondomeja ostaa kerralla ison kasan, niin voi samalla pitää huolta vappupalloista sekä raskauden ja seksitautien ehkäisystä. 

Mikael

Kondomeista voit lukea lisää vaikkapa rfsu:n sivuilta.

Ja jos et usko, niin KATO ITE!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta