Moro! Kiitoksia kysymyksestäsi vieroitusoireista! Kysyt, miten kauan vieroitusoireet kestää 2-3 vuoden pilvenpolton ja bentsodiatsepiinien yhteiskäytöstä.

Bentsodiatsepiinien vieroitusoireet riippuvat esim. käytetystä valmisteesta, annoksesta ja käyttötavasta, mutta yksilölliset erot ovat suuria. Liian nopea vieroitus voi olla jopa vaarallista, mikäli käyttö on ollut jatkuvaa, annokset suuria tai varsinkin jos ihmisellä on kouristusalttiutta.

Niinpä olisi kaikkein suositeltavinta lopettaa hallitusti lääkärin ohjauksessa viikkojen tai pidemmänkin ajan kuluessa. Toki suuri osa myös lopettaa omin päin, ja jos lopettaminen on jo onnistunut ilman suurempia ongelmia, on hyvä jatkaa samalla linjalla. Kuitenkin jos oireet käyvät kohtuuttomiksi, on syytä hakea apua ja tukea matalalla kynnyksellä.

Kannabiksen vieroitusoireet ovat usein voimakkaimmillaan 2-4 päivän sisään käytön päättymisestä, ja ne päättyvät useimmilla 5-10 päivän sisällä. Toisaalta kaikki eivät saa oireita lainkaan.

Moni myös kokee myöhemmän uusien toimintatapojen omaksumisen vaikeammaksi kuin varsinaiset vieroitusoireet, mihin kannattaa varautua. Osa kokee masennusoireita, ja mikäli ne eivät väisty, niihin on syytä hakea apua. Kannabiksen kohdalla on olennaista myös huomioida, että runsaan käytön seurauksena se saattaa näkyä huumetesteissä vielä viikkojenkin jälkeen.

Apua kannattaa aina hakea sen sijaan että painisi yksin asian kanssa. Meille voit myös aina esittää lisää kysymyksiä

Päihdelinkillä on opas kannabiksen käytön lopettamiseen tai vähentämiseen:
https://paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/huumeet-ja-laakkeet/opas-kannabiksen-kayton-vahentamiseen-tai-lopettamiseen

Bentsodiatsepiinivieroituksesta: https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/paihdeongelmien-hoito/bentsodiatsepiinivieroitus

Myös retkahdusten eston käsikirjasta voi olla apua aineesta riippumatta:

https://paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/huumeet-ja-laakkeet/retkahduksen-ehkaisyn-kasikirja

________________________________________________________________________

t. Talon rautainen asiantuntijuus 💪

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta