Kiitos kysymyksestä! Lyhyesti: Kyllä on, vaikka kuolemantapauksia on raportoitu varsin vähän. Aineella voi myös arvaamattomia vaikutuksia jos samanaikaisesti on käytetty jotain muuta päihdyttävää ainetta, ml. alkoholi. Myös aineen vaikutus psyykeen voi olla jotain muuta kun on tavoiteltu.

Aineen vaikutuksista (päihdelinkin sivuilta):

Päihdekäytössä haetaan mielihyvän tunnetta, hallusinaatiota sekä dissosiaatiokokemusta (”ruumista irtautuminen”). Käyttöhetken olotila vaikuttaa tulevaan kokemukseen, mutta ei yhtä merkittävästi kuin perinteisten hallusinogeenien kohdalla (esim. LSD). Mielialavaihteluita kuten euforiaa ja kiihtyneisyyttä on kuvattu. Aistimusten kokeminen muuttuu, ja esimerkiksi kivuntunne saattaa kadota tai joillekin ärsykkeille saattaa jopa herkistyä. Refleksit hidastuvat ja puhe puuroutuu.

Muita ketamiinin haittavaikutuksia ovat mm. verenpaineen nouseminen ja ahdistuneisuus. Myös epämiellyttävää oloa, pahoinvointia, koordinaatiovaikeuksia, huimausta, ihottumaa, painajaisia ja psykoosia on kuvattu. Käytös voi olla aggressiivista, ja käyttäjälle saattaa ilmaantua voimakkaita seksuaalisia viettejä. Voimakkaat kuolemanpelkotuntemukset voivat tehdä käyttökerrasta ikävän. Suurina annoksia käyttäjä ei kykene reagoimaan ärsykkeisiin kuten kipuun, mikä altistaa vaaratilanteille. Ketamiinia on käytetty ns. ”date-rape” -aineena juomiin sekoitettuna, koska se aiheuttaa uhrilleen tajunnan- ja muistinmenetystä. Haittavaikutukset kestävät yleensä vain muutaman tunnin, mutta ns. flashback-oireita voi tulla jopa viikkojen kuluttua käytön lopettamisesta.

Lisää ketamiinista löydät täältä.

Ei ole mitään takeita siitä miten ketamiini vaikuttaa sinuun tai johonkin muuhun,  jokaisen psyyke reagoi eri tavalla ja kokemus voi olla erittäin epämiellyttävä ja myös vaarallinen. Ja vielä nuo flashback-oireet jotka voivat yllättää.

Vastaus kiteytettynä: Älä enää käytä!

ps. Kiitos videotoiveesta! Mahdollisesti teemme 🙂

-Seba (Reinon avustuksella)

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Samalla kun katselet laadukkaita videoitamme, annathan palautetta vastaukselle!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta