Hei, kiitos hyvästä kysymyksestäsi liittyen suuseksiin!

Seksitaudit viihtyvät myös suun limakalvoilla ja nielussa, joten suuseksissä suojautuminen on tärkeää välttyäkseen seksitaudeilta. Seksitaudit voivat tarttua joko nielusta sukuelimiin tai sukuelimistä nieluun. Myös peräaukkoa nuoltaessa monet seksitaudit voivat tarttua nieluun tai peräaukkoon. Seksitaudeilta suojaudutaan suuseksissä asettamalla peniksen päälle kondomi tai asettamalla ohut yleensä lateksista valmistettu suuseksisuoja tai halkaistu kondomi emättimen ja häpyhuulien tai peräaukon päälle. Suojautuminen tällä tavalla on järkevää, jos oma tai kumppanin seksitautitilanne ei ole selvillä tai kyse on esimerkiksi uudesta seksikumppanista.

Jos seksiin osallistuvilla ei ole koskaan aikaisemmin ollut muiden kanssa seksiä, tai kaikki seksiin osallistuvat ovat juuri käyneet testeissä, eikä seksitauteja todeta, ei suojautuminen ole välttämätöntä. Kuitenkin on aina hyvä keskustella yhdessä kumppanin kanssa ehkäisyn käytöstä, jotta seksi on kaikille nautinnollista ja turvallista. Lisäksi ehkäisyvälineiden käyttö on aina hyvää harjoittelua.

Suuseksissä, kuten ylipäätään kaikissa seksikontakteissa voivat tarttua monet muutkin pöpöt, esimerkiksi flunssat. Näin koronaepidemian aikana kannattaa huomioida myös riskit koronaviruksen leviämiselle. Ainakin, jos olo tuntuu vähänkään kipeältä, kannattaa jäädä kotiin lepäämään.

Aurinkoa kevääseen! 😊

Aurinkoterkuin,
Maria
Hivpoint
www.justwearit.fi

Ps. Tässä vielä video miten voit tehdä suuseksisuojan:

Pps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta