Sienet sinänsä ei ole laittomia. Esimerkiksi herkkusieni pitsassa on joidenkin mielestä varsin varteenotettava vaihtoehto. Mutta tässä taidetaan tarkoittaa ns. “taikasieniä”, jotka ovat tiettyjä sieniä, joita käytetään nimenomaan päihdetarkoituksessa. 

Taikasieni ei ole mikään tarkka määritelmä, mutta yleensä sillä viitataan sieniin, jotka sisältävät joko psilosybiiniä ja psilosiinia. Molemmat aineet on määritelty huumausaineiksi ja kuuluvat psykedeelien ryhmään. Eli suomeksi ne on laittomia ja aiheuttavat pääasiassa aistiharhoja. 

Perustasolla pitää sanoa, että kaikki päihteet on vaarallisia. Taikasienien vaarallisuuden määrittely ja ongelmallisuus voidaan jakaa oikeastaan kahteen eri puoleen. Ensinnäkin eri sienet voivat sisältä hyvin eri määriä psykedeelejä ja sen vuoksi niiden vaikutuksia on hyvin vaikea ennustaa. Toiseksi psilosiini (johon sienet kehossa muuttuu) vaikuttaa eri ihmisiin hyvin eri tavoin, minkä vuoksi yksilöllisiä annoksia on vaikea määrittää. 

Sienet aiheuttavat aistiharhoja, aistien “sekoittumista” sekä ajan, paikan ja todellisuuden hämärtymistä. Ne voivat aiheuttaa voimakkaita pelon ja ahdistuksen kokemuksia ja painajaismaisia aistiharhoja sekä muun muassa paniikkikohtauksia. Myös onnettomuudet ovat mahdollisia, koska käyttäjän aistit ovat hämärtyneet.  

Sienet ovat siis laittomia, ja kuten muidenkin päihteiden kanssa, käyttöön sisältyy erilaisia vaaroja.  Lisää sienistä voit käydä lukemassa vaikkapa Nuortelinkin sivuilta.

– Mikael 

ps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta