Heippa ja kiitos kysymyksestä!

Meiltä on kyselty aikaisemminkin bentsoista ja sen vastauksen sinä löydät täältä.

Bentsodiatsepiinejä käytetään mm ahdistukseen ja unettomuuden hoitoon ja ovat siis lääkevalmisteita. Kun näitä käytetään ilman lääkärin määräystä, on kyse tuolloin lääkkeiden väärinkäytöstä. Lääkkeiden väärinkäytöstä puhutaan siis sillon kun lääkettä käytetään vääriin tarkoituksiin, esim päihdetarkoitukseen, sitä käytetään ilman lääkärin reseptiä, yli määrätyn annoksen tai yhdistetään muitten päihteiden kanssa, kuten esimerkiksi alkoholin.

Yksinään bentsodiatsepiinit eivät ole aiheuttaneet myrkytys- tai yliannostuskuolemia. Yhdessä kuitenkin alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien aineiden kanssa tapauksia on ollut useita.

Alkoholin ja bentsodiatsepiinien yhteiskäyttö on erittäin riskialtista, sillä kummatkin ovat keskushermostoa lamaavia aineita ja näin ollen vaikutukset tehostuvat keskenään. Tästä voi seurata tajuttomuutta ja hengitysteiden lamaantumista. Useiten bentsodiatsepiinien ja alkoholin yhteiskäyttöön liittyvät kuolemat tapahtuvat henkilön nukkuessa.

Bentsodiatsepiinit ovat lääkevalmisteita, joita tulee käyttää vain lääkärin määräyksestä ja annetun hoitosuosituksen mukaisesti. Noudattamalla lääkärin ohjeita, voi välttää bentsodiatsepiinien päihdekäyttöön liittyvät riskit.

Uni- ja rauhoittavia lääkkeitä ei tule missään nimessä yhdistää muihin lamaaviin aineisiin, kuten alkoholiin tai opioideihin. Näihin yhdistettynä bentsodiatsepiinit lisäävät siis yliannostusriskiä.

Voit lukea bentsoista lisää täältä.

– Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. FacebookTwitterWhatsAppShare

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta