Moikka ja kiitoksia kysymyksestä! Kysyt, onko outoa jos 15v ja 17v seurustelevat? Vastasinkin aikaisemmin teinien ikäeroon liittyvään kysymykseen, jonka löydät täältä. Näihin ei välttämättä löydy täysin suoria vastauksia, mikä on outoa ja mikä ei, vaan asiaa täytyy punnita tapauskohtaisesti. Kuten aikaisemmassa vastauksessa mainitsenkin tärkeää on, että henkinen taso kohtaa. Yleensä 15-vuotias ja 17-vuotias ovat kehitykseltään suht samalla viivalla. Kaikki ihmiset ovat kuitenkin erilaisia ja kehittyvät eri tahtiin.

Etenkin nuorempana elämä on nopeatempoista ja parikin vuotta voi tuntua ikuisuudelta, jossa elämäntilanteet ovat kaukana toisistaan, ehkä. Myös henkinen ja fyysinen kehittyminen tapahtuu todella äkkiä jolloin parikin vuotta voi pistää henkilöt todella eri asemiin, ehkä. 

Toisin sanoen tämä siis riippuu niin henkilöistä, elämän tilanteesta ja kehityksestä. Toinen voi myös omaan ikäänsä nähden kehittyneempi ja toinen laahaa perässä, jolloin ehkä henkilöiden kemia just klikkaakin. 

Suhteen tulee olla tasavertainen, toisiaan kunnioittava ja kumpikin kehitykseltään lähellä toisiaan. Jos nämä kriteerit täyttyvät ja molemmilla osapuolilla on luottavainen ja turvallinen olo toistensa seurassa, en näe miksi olisi outoa tai väärin, että 15v ja 17v seurustelevat.

– Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta