Heipparallaa ja kiitoksia hurjasti kysymyksestäsi ”onko ok, et 16v ja 18v seurustelevat?”. Tämän tyyppisiä kysymyksiä on tullut jo parikin: ”Onko outoa jos 15v ja 17v seurustelevat?” sekä ”Mikä on sopiva ikäero teinien seurustelussa?”. Tsekkaa ihmeessä ne myös tämän vastauksen lisäksi. Kuten edellisissäkin vastauksissa, on näihin kahden vuoden ikäeroihin sinäänsä hankala vastata, kun kaikki riippuu niin niistä kahdesta henkiköstä. Ja heidän välisestä energiastaan sekä mitä he ovat keskenään sopineet.

Käytännössähän siis on ihan täysin ok, että 16-vuotias seurustelee 18-vuotiaan kanssa, jos katsotaan ihan lain silmissäkin tätä: Rikoslaissa on määritetty seksuaaliselle kanssakäymiselle ikärajaksi 16 vuotta. Ja sanottakoon tämäkin vielä tässä, että seurustelusuhde ei tarkoita sitä, että pitäisi harrastaa seksiä toisen kanssa. Se on jokaisen oma päätös ja kaikilla ihmisillä on omat tarpeensa ja halunsa seksiin liittyen. Mutta ei tästä sen enempää, sillä kysymys ei liittynyt tähän.

Rakkaus ei katso ikää

Jotkin asiat ovat toki eri, kun mietitään 16-vuotiasta ja 18-vuotiasta. Esimerkiksi pääsy baareihin alkaa 18-vuotiaalla. Ja jos hän on innokas baareissa kävijä ja dokaa siellä aina pilkkuun saakka, niin voihan se nakertaa suhdetta, kun toinen ei pääse. Mutta toivottaahan on, ettei toinen hillu baareissa joka viikonloppu. Tai hehe, ettei edes dokais. Myös tuossa iässä usein aika tuntuu pitkältä ja nuoremmasta voi tuntua ikuisuuuuuudelta, että hän on 18-vuotias. Mutta tämä ei nyt sinäänsä liity siihen, voivatko 16v ja 18v olla yhdessä.

Rakkaus ei tosiaan tunnetusti katso ikärajaa vaan tärkeämpi asia onkin, että aidosti välittää toisesta ja välillä on kunnioittavaa käytöstä. Onkin tärkeämpää pohtia sitä, mikä tekee toisesta sellaisen persoonan, josta välittää ja jonka kanssa haluaa olla eikä keskittyä pohtimaan ”onko ok, että 16v ja 18v seurustelevat”. Jos rakkautta ja välittämistä on teidän välillänne niin antakaa mennä ja nauttikaa toistenne seurasta. Love!

Toivottavasti tästä vastauksesta oli hyötyä sulle!
Rakkaudellista kesän jatkoa teille lukijoille! Ja heitelkää lisää KysyFråga-kysymyksiä, näihin on ihan super kiva vastailla.

-Nilla

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä.
Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta