Uuteen paikkaan muuttaminen voi olla pelottavaa ja tuntua vaikealta. Toisaalta toiseen paikkakuntaan muuttaminen on myös mahdollisuus. Tässä asiassa, kuten monessa muussakin, oma asenne vaikuttaa paljon. Jos on jo etukäteen päättänyt, että uudelle paikkakunnalle muuttaminen tulee olemaan vaikeaa, niin sitä se myös varmasti on. Ja sama päinvastoin. 

Sopeutumista uuteen paikkaan voi helpottaa monellakin tavalla. Uuteen paikkakuntaan kannattaa tutustua etukäteen ja etsiä sieltä paikkoja/harrastuksia/asioita, jotka on tuttuja ja jotka tuovat iloa. Myös uuden kunnan ihmisiin voi yrittää tutustua jo etukäteen, jos se on mahdollista. 

Avoin suhtautuminen uuteen paikkaan on myös tärkeää. Uudessa kunnassa ei välttämättä ole niitä samoja juttuja, joista vanhassa tykkää, mutta yllättäen saattaa löytää jotain uutta. Myös uusiin ihmisiin ja mahdollisesti uusiin tapoihin kannattaa yrittää suhtautua avoimesti. Pikkukunnissa ja isoissa kunnissa asiat tehdään vähän eri tavalla, eikä mikään tapa sinänsä ole väärä. 

Kannattaa myös muistaa, että vaikka muuttaa paikasta toiseen, niin ei sitä edellistä paikkaa ja siellä olevia ihmisiä tarvitse unohtaa. Vanhoihin ystäviin kannattaa pitää yhteyttä ja vierailullekin on varmasti mahdollista päästä. Riippuu tietysti paljon välimatkasta kuinka usein voi ihan fyysisesti käydä vierailulla, mutta onneksi viestejä voi lähettää ja videopuheluita soitella ihan mistä päin tahansa. 

Ei kannata myöskään unohtaa, että sopeutuminen uuteen paikkaan vie aikaa. Ihan heti ei varmasti olo tunnu kotoisalta, mutta ajan kanssa sopeutuu kyllä. Joskus sopeutuminen voi viedä vuosia, mikä voi kuulostaa etenkin nuorena todella pitkältä ajalta. Ei siis kannata luovuttaa, vaikka kaikki ei ihan heti suju suunnitelmien mukaan.  

– Mikael 

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta