Kiitos kysymyksestäsi! On totta, että vaihtamalla kondomin e-pillereihin on edessä kuvaamasi tilanne, jossa laukeamisen jälkeen sperma valuu ulos pimpsasta. Uskon, ettet ole ainoa jota ärsyttää sotkuisuus.

Olemme kaikki eri tavalla muotoiltuja, joten osalla sperma valuu ulos helpommin ja toisilla siinä kestää pidemmän aikaa.

Sotku on teidän yhteinen, joten et ole yksin tämän asian ratkaisemisessa. Kerro kumppanillesi että tämä valuva sperma ärsyttää, niin hän voi myös osallistua vähemmän sotkuisaan seksiin kiikuttamalla laukeamisen jälkeen suojaksi esim. paperia tai pyyhkeen.

Pro tip: paperit ja pyyhkeet voi varata lähistölle jo etukäteen. Ei oo sattumaa, että kansalaisilta löytyy nenäliinoja yöpöydän laatikoista flunssakauden ulkopuolellakin.

Ideoita vähemmän sotkuisaan seksiin:

  • Kumppanisi laukeaa muualle kuin sisääsi, josta sperma on helpommin pois pyyhittävissä.
  • Suihkuseksissä ei haittaa niin paljoa sotkuisuus.
  • Alatte käyttää kumia uudestaan.
  • Käytätte allanne esim. pyyhettä seksin aikana jolloin saatte lakanat suojattua.
  • Jos vaihdatte asentoja ja paikkoja, niin yllä oleva vinkki ei ole kovin käytännöllinen. Silloin suosittelen, että pidätte pyyhkeen/paperia saatavilla seksin jälkeen. Laita esim. pyyhe allesi, jolloin sperma voi valua siihen, eikä lakanalle/sohvalle/nojatuoliin/missä olettekaan.
  • Suojaa pimppi paperilla seksin jälkeen, ja mene vessanpöntölle istumaan. Näin osa spermasta pääsee valumaan ulos pönttöön.
  • Voit käyttää pikkuhousunsuojaa alushousuissa, jolloin pikkarit eivät tahraannu.

Tämä ei ole siis ihan yksiselitteinen asia, eikä nämä ehdotetut ratkaisut sovi kaikille. Nappaa noista joku käyttöösi, jos se tuntuu sulle sopivalta.

Muista, että emättimen sisään ei tule suihkuttaa suoraan vettä. Fressis.fi-sivulla kerrotaan, että emättimessä on oma normaali bakteerikanta, joka ylläpitää emättimen limakalvon tasapainoa. Runsas suihkuttelu suoraan emättimeen voi häiritä tätä normaalia bakteerikantaa ja aiheuttaa limakalvojen ärtymistä sekä emätintulehdustakin. Myös ulkosynnyttimien liiallisesta pesusta voi seurata alapään limakalvojen ärtymistä ja kuivumista.

Hygienian kannalta hellä ulkosynnyttimien vesipesu päivittäin riittää. Emätin ei tarvitse puhdistuakseen huuhteluita tai suihkuja vaan se puhdistaa itse itsensä esimerkiksi valkovuodon avulla.

Tästä asiasta saa puhua, eikä oo yhtään noloa ärsyyntyä sotkusta. Tähän on olemassa jonkinlaisia helpottavia ratkaisuja tiettyyn rajaan saakka 🙂

Nauttikaa kivasta seksistä!

Terkuin,
Minna

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta