Tarkka vastaus kysymykseen riippuu tupakasta ja Odenssista 😊. Molempia kun on periaatteessa eri vahvuisia ja niitä voi käyttää eri tavoilla. 

Keskimäärin savukkeessa on noin 13 mg nikotiinia, mutta sitä voi olla savukkeesta riippuen 8-29 mg väliltä. Eri Odens-nuuskissa on nikotiinia 8-22mg. Suomessa suosituinta on vahvin Odens, eikä muita juuri käytetä. Yhdessä Odens-pussissa on siis noin kaksi kertaa enemmän nikotiinia kuin savukkeessa keskimäärin. 

Asia ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertainen, Yhden savukkeen polttamisesta kehoon päätyvän nikotiinin määrä on noin 1 mg, sillä kaikki nikotiini ei suinkaan pääse verenkiertoon asti. Sen sijaan yhden nuuskapussin kehoon imeyttämän nikotiinin määrää on vaikea suoraan sanoa. 

Nikotiinin imeytymiseen kuluu aikaa. Tutkimuksissa tupakan vahvuisen nuuskan pitäminen huulessa puolen tunnin ajan aiheutti noin 3,6 mg erittymisen kehoon. Tuplasti vahvemmalla nuuskalla nikotiinin määrä on karkeasti kaksinkertainen.  

Odensia huulessa 30 minuuttia pitämällä saa nikotiinia kehoonsa yli seitsenkertaisen määrän. Monet tosin saattavat pyöritellä sitä nikotiinipussia suussaan paljon kauemminkin, jolloin määrä tietysti kasvaa. 

Oli sitten kyse tupakasta tai nuuskasta, niin siitä saatava nikotiini on riippuvuutta aiheuttava aine, joka ei ole ihmiselle terveellistä. 

– Mikael 

Yhen palautteen antamiselle on vähintään kaksinkertainen vaikutus vastaustemme laatuun kuin jos et anna palautetta! 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta