Kannabiksen valmistus alkaa kasvin viljelystä ja jatkuu kukintojen kuivaamisella ja trimmaamisella. Valmiit tuotteet voidaan käyttää sellaisenaan tai jalostaa erilaisiksi tuotteiksi. Synteettinen kannabis puolestaan valmistetaan laboratoriossa ja voi olla vaarallista käyttää sen voimakkaiden ja arvaamattomien vaikutusten vuoksi.

Kannabiksen Viljely ja Valmistus

Kannabiksen valmistaminen alkaa kasvin viljelystä. Kannabis (Cannabis sativa) on helppo kasvattaa, ja se viihtyy sekä sisä- että ulkotiloissa. Sisätiloissa kasveja kasvatetaan usein lampuilla, jotka jäljittelevät auringonvaloa. Kasvit tarvitsevat myös vettä, ravinteita ja sopivan lämpötilan kasvaakseen. Kasville voi myös höpötellä niitä näitä mukavia ja vapauttaa täten ilmaan korkeampi hiilidioksidipitoisuus, josta kasvi pitää.

kannabiksen kasvatusta

Kun kannabiskasvit ovat kasvaneet tarpeeksi, ne leikataan ja kuivataan. Kuivauksen jälkeen kasveista erotellaan kukinnot. Näissä kukinnoissa on eniten kannabinoideja, kuten THC ja CBD, jotka aiheuttavat kannabiksen tunnetut vaikutukset.

Seuraava vaihe on trimmata kukinnot eli poistaa ylimääräiset lehdet ja varret. Valmiit kukinnot voidaan käyttää sellaisenaan tai jalostaa edelleen erilaisiksi tuotteiksi, kuten öljyiksi, tinktuuroiksi tai syötäviksi tuotteiksi (esim. browniet tai keksit).

Suomessa kannabiksen kasvatus huumausaineeksi on huumausainerikos ja siihen syyllistynyt voidaan tuomita sakkoon tai enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Koristekasvatukseen kannabiksen kasvatus sen sijaan ei ole rikos.

Synteettinen Kannabis

Synteettinen kannabis on ihmisen laboratoriossa valmistama aine, joka jäljittelee luonnollisen kannabiksen vaikutuksia. Se tunnetaan myös nimellä ”spice” tai ”K2”. Synteettinen kannabis valmistetaan kemikaaleista, jotka sitoutuvat aivojen kannabinoidireseptoreihin samalla tavalla kuin THC.

synteettistä kannabista

Vaikka synteettinen kannabis voi aiheuttaa samanlaisia vaikutuksia kuin luonnollinen kannabis, sen käyttö on huomattavasti riskialttiimpaa. Synteettiset kannabinoidit voivat olla paljon voimakkaampia ja niillä voi olla vakavia sivuvaikutuksia, kuten hallusinaatioita, ahdistusta ja jopa sydänkohtauksia. Näiden kemikaalien koostumus voi myös vaihdella suuresti, mikä tekee niiden käytöstä arvaamatonta ja vaarallista.

Kiitos kysymyksestäsi! Käthän esittämässä meille lisää kysymyksiä: Kysy – Fråga – Buenotalk

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta