Moikka!

Kiitos, kun laitoit viestin! Tää on kysymys, johon sisältyy aika monenlaisia näkökulmia. Seksihalut eivät aina kohtaa toisen kanssa, ja se saattaa herättää kahnausta tai tyytymättömyyttä. Et kerro sun kysymyksessäsi, mikäli tämä tilanne on muuttunut suhteen aikana. Suhteen alkuhuumassa voi seksikertojen määrä olla suurempi kuin arjen astuttua kuvioihin. Jos halukkuus on suhteen aikana muuttunut huomattavasti, voi syy löytyä esimerkiksi väsymyksestä, jostain itseen liittyvästä tekijästä, sairauksista, vammoista, stressistä tai esimerkiksi parisuhteen toimivuuteen liittyvästä ongelmasta. Ainakin ajoittainen seksuaalisen halun puute koskee joka toista suomalaista parisuhdetta (Väestöliitto.)

Silloin, kun seksihalut ovat erilaiset, ovat kummatkin hankauspisteessä. Se joka ei ole yhtä halukas voi kokea ahdistusta, painostusta tai huonommuutta siitä, ettei riitä toiselle. Vastaavasti taas, jos on se enemmän seksiä haluava osapuoli, saattaa toisen kieltäytyminen aiheuttaa itselle esimerkiksi ärtymystä ja turhautumista. Torjutuksi tuleminen ja torjuminen ovat kummatkin raastavia tunteita. Suhde ei tule missään tapauksessa perustua painostamiseen, vaan silloin täytyy miettiä mitä muita vaihtoehtoja on olemassa tilanteen selvittämiseksi.

Kerrot myös pohtineesi sitä, että onko puolisosi homo. Onhan sekin mahdollista. Joidenkin kohdalla asian myöntäminen itselle voi tuntua vaikealta, jos pelkää esimerkiksi ympäristön reaktiota. Kannattaa kuitenkin uskoa siihen mitä kumppanisi sanoo.

Puhumattomuus lisää väärinymmärryksiä ja turhia riitoja. Minusta tärkeintä on se, että saisitte aikaan puheyhteyden. Tämä aihe on yleensä tosi henkilökohtainen ja tässä voi satuttaa paljon. Jos tämä tuntuu vaikealta aiheelta puhua kahdestaan, voitte käydä juttelemassa esimerkiksi yhdessä pariterapeutin kanssa. Siellä voi myös käydä yksistään. Ylellä oli hyvä artikkeli aiheesta. Käyhän lukemassa se. Siellä linkattiin eteenpäin Väestöliiton parisuhdetesteihin, joista saa hyvää pohjaa keskusteluihin.

Toivon teille rakkautta, ymmärrystä ja välittämistä teidän keskusteluihin.

Terkuin,
Minna


Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta