Kaverilta luvatta kähveltämisessä on aina omat riskinsä. Seuraukset riippuvat nyt siitä, mikä ystäväsi tunneside on tupakoihinsa. Asian arvokkuudella kyseiselle henkilölle on suuri merkitys seurauksien kannalta. Jos esimerkiksi frendejen Joeyltä varastat ruokaa, saattaa seuraukset olla hyvinkin vakavat.

Pahimmassa tapauksessa menetät sormesi. Emme tietenkään suosittele missään olosuhteessa ottamaan röökiä, mutta jos kaverilta nyt jotain on saatava, niin pyydä mieluummin nätisti. Nätisti ja kohteliaasti pyytäminen yleensä johtaa toivotuimpiin lopputuloksiin, kun luvatta ottaminen.

Muistakaamme vielä, että tupakan ikäraja on 18v. Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei sitä ole tarkoitettu 0-17-ikäisille, vaikka siihen pääsisikin sitten käsiksi ystävän, vanhempien tai vaikkapa tuntemattomien kautta.

Ja lopuksi vielä tylsä lakiosuus:

Tupakkalaki kieltää alle 18-vuotiaalta henkilöltä tupakan hallussapidon ja tupakan maahantuonnin. Lisäksi tupakkalain mukaan on kiellettyä alle 18-vuotiaalle henkilölle myydä, välittää ja muuten luovuttaa tupakkatuotteita ja tupakointivälineitä. Tupakan vastikkeeton luovuttaminen alaikäiselle on niin ikään kiellettyä, mutta siitä ei tupakkalaissa ole säädetty rangaistusta. Alaikäiselle tupakan hallussapidosta ei kuitenkaan ole tupakkalaissa säädetty rangaistusta ja näin ollen esimerkiksi poliisilla taikka opettajalla ei ole oikeutta takavarikoida tupakoita alaikäisen hallusta. Alle 18-vuotiaalle voidaan kuitenkin määrätä sakkoa tupakan maahantuonnista.

Olkaamme viisaita ja käytetään kähveltämishimomme jollakin muulla, paremmalla teolla.

-Seba  


Ps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta