Miksi nuuska ei rentouta mutta rentouttaa? Siinäpä se! Nuuska antaa helposti tunteen tietynlaisesta rentoutumisesta, mikä tulee nikotiinin vaikutuksista. Nikotiini vaikuttaa nopeasti ja voimakkaasti hermoradoissa ja hermojen välittäjäaineissa.   

Nikotiini ei kuitenkaan suoranaisesti aineena rentouta. Nikotiiniin vaan jää nopeasti riippuvaiseksi mikä tekee sen, että kun nikotiinia ei saa, alkaa ihmiselle tulla ärtyisyyttä, levottomuutta, univaikeuksia ja keskittymiskyvyttömyyttä. 

Nikotiiniriippuvuuden vieroitusoireet alkavat siis, kun aivot eivät saa totuttua nikotiiniannosta. Oireiden kesto on myös yksilöllistä. Kun näitä oireita aletaan sitten nikotiiniriippuvaisena hoitamaan nuuskan käytöllä, saa keho tarvitsemansa nikotiinin elimistöön ja oireet helpottavat. Tällöin tulee vaikutelma, että nuuska rentouttaa, vaikka todellisuudessa tässä hoidetaan riippuvuusoireita.  

Se, miksi nuuska ei rentouta mutta samalla myös rentouttaa voi siis johtua nikotiinin vieroitusoireista ja samalla oireiden helpottumisesta. Vaikutusaika on yksilöllistä.

Vieroitusoireet saattavat tuntua ylitsepääsemättömiltä ja ainoa vaihtoehto on antaa elimistölle lisää nikotiinia. Suosittelemme kuitenkin täältä BuenoTalkin puolelta isosti harkitsemaan kokonaan nuuskan lopettamista. Lopettamisen positiiviset vaikutukset tulevat nopeasti näkyviin ja tuntuviin kun vaan sinnittelet sen pahimman jakson yli. Näin ollen rentoa tunnetta ei tarvitse enää hakea nikotiinista.  

Tsemppiä päätöksiin ja mainiota kevättä! Käythän ottamassa meidän Tiktokin haltuun, jos et sitä vielä tee. Siellä jauhetaan jatkuvasti näistä aiheista.

Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta