Kiitos kysymyksestä! Tunteet voivat olla monimutkaisia ja ristiriitaisia ja välillä ne aiheuttavat meille harmaita hiuksia. Tunteita on hyvä kelailla vähän väliä ja antaa niille aikaa, miksi tunnen näin? Välillä tunteille ei myöskään yksinkertaisesti vaan löydy mitään järkevää selitystä.

Ihmissuhteet voivat herättää monenlaisia tunteita, mukaan lukien rakkaus, kiintymys, pettymys, ja ärsytys. On täysin normaalia, että nämä tunteet voivat olla samanaikaisesti läsnä, etenkin jos suhde on monimutkainen tai vaikea. Eli se mitä tunnet, on ihan normaalia.

Ihastuminen toiseen ihmiseen voi tehdä sinut haavoittuvaiseksi, ja pelko siitä, että toinen henkilö voi satuttaa sinua tai pettää sinut, saattaa aiheuttaa vihaa tai ärsytystä. Tunteiden sekoittuminen voi olla tapa suojella itseäsi mahdolliselta pettymykseltä.

Elämäntilanteesi ja mielialasi voivat vaikuttaa siihen, miten koet toisen ihmisen. Jos koulussa on stressaavaa, olet väsynyt tai käyt läpi muita vaikeita asioita elämässäsi, se voi vaikuttaa siihen, miten suhtaudut toiseen ihmiseen. Tällöin saattaa ärsytys nousta myös herkemmin pintaan.

Jos suhteesi tähän ihastus/vihakohteeseen ei ole selkeä, ja siinä on paljon epävarmuutta tai epäselvyyksiä, se voi lisätä ristiriitaisia tunteita. Epätietoisuus siitä, mihin suhde voi johtaa, voi aiheuttaa sekaannusta ja tunteiden vaihtelua.

On tärkeää ymmärtää, että tunteet ovat luonnollisia ja monimutkaisia, eikä niitä voi aina hallita täysin. On hyvä ottaa aikaa pohtia omia tunteitasi ja tarvittaessa keskustella niistä luotettavan kamun kanssa. Tunteiden ymmärtäminen ja niiden käsittely voi auttaa sinua selviytymään ristiriitaisista tunteista ja saamaan paremman käsityksen siitä, mitä haluat suhteeltasi. Onko wörttii jatkaa ihastusta vai antaa hänen mennä ja ihastua johonkin parempaan (niin… olisipa se noin yksinkertaista…) 🙂

Voi myös auttaa, jos keskustelet henkilön kanssa jota kohtaan näitä ristiriitaisia tunteita on. Saatat saada vastauksia jotka auttavat tässä tunnevuoristoradassa. Tai sitten et.

Toivottavasti näistä kummallisista neuvoistani oli jotain hyötyä! <3

– Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

FacebookTwitterWhatsAppShare

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta