Kiitos hyvästä kysymyksestä! Olemme aikaisemmin vastanneet siihen, miksi ihmiset lähettelevät dickpickejä. Vastauksen löydät alta:  

https://buenotalk.fi/kysy/miksi-ihmiset-lahettaa-dickpicej/

Lisäksi teimme myös tuosta aiheesta videon, johon pääset täältä.  

Paljastelevat kuvat itsessään kertovat paljon, koska noh, ne ovat paljaita ja siellä töröttää usein penis tai muuta paljasta pintaa. Lopulta nämä kuvat eivät kuitenkaan paljon muuta kerro, kuten esimerkiksi että miksi se lähetettiin. Lähettämiselle voi varmasti olla useampia syitä. Sillä pyritään esimerkiksi järkyttämään, kiusaamaan, vihjailemaan, naurattamaan, ahdistelemaan ja kenties jopa romantisoimaan.

Se on hyvin paljon kiinni siitä kyseisestä tilanteesta ja vastaanottajasta, kenelle se lähetetään ja missä tarkoituksessa. Viesti saattaa olla hyvinkin erilainen, jos lähetän kuvan alastomasta itsestäni vaimolleni, ystävälleni tai täysin tuntemattomalle henkilölle.   

Naisetkin lähettelevät paljastelevia kuvia itsestään mutta eivät yhtä paljon ja usein myös eri tarkoituksista. Näissä onkin usein kyse romanttisista tarkoituksista eikä järkyttämisestä tai esimerkiksi oman egonsa buustaamisesta. Täysin puskista lähetetty pimppikuva on huomattavasti harvinaisempi, kun miehen lähettämä peniskuva. Mutta miksi miehet lähettävät näitä kuvia herkemmin kuin naiset?  

Ilmiötä on yritetty selittää erilaisten teorioiden avulla. Yksi näistä on evolutionaarinen teoria, jossa ilmiö selitetään naisille ja miehille erilaiseksi kehittyneillä kognitiivisilla vinoumilla, joiden tarkoituksena on auttaa lisääntymisessä. 

Koska miehet voivat saattaa useita naisia raskaaksi, he ovat jatkuvasti etsimässä uusia seksikumppaneita. Niinpä on parempi kokeilla ja saada pakit, kuin menettää mahdollisuus lisääntymiseen.” 

Toinen teoria on ekshibiotinismi, joka selittää lähettämisen kiihottumisella. Kuvan lähettäjä kiihottuu vastaanottajan järkyttyneestä reaktiosta. Tämänkaltainen käytös on yhteydessä heikkoihin sosiaalisiin taitoihin.  

Lähde

Aiheesta löytyy paljon erilaista tutkimusta ja lukuisia teorioita. Yksiselitteinen asia ei kuitenkaan ole ja monissa tapauksissa voi olla kyse useammasta selityksestä kerrallaan, eikä tähän mystiseen ilmiöön ja huonoon käytökseen olen olemassa yksittäistä yleispätevää totuutta.  

En ole psykologi, joten oma teoriani on huomattavasti simppelimpi. Teoriani on, että ihmiset ovat hieman urpoja eivätkä ajattele mitä teoillaan voivat saada aikaiseksi. Kuten esimerkiksi että niillä saattaa loukata toista. 

– Seba

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta