Ksalol on rauhoittava bentsodiatsepiinijohdannainen lääke, jossa vaikuttava aine on alpratsolaami. Ksalolia käytetään lääkkeenä ahdistuksen, masennuksen ja paniikkihäiriön hoitoon. Ksalol toimii muiden bentsojen tavoin rauhoittaen ja lieventäen ahdistusta – siksi sitä käytetään myös päihtymistarkoituksiin.

Bentsodiatsepiinit ovat vahvasti addiktoivia aineita. Pitkäaikainen aineen käyttö voi johtaa riippuvuuteen, sillä lääkkeen annosta tulee lisätä samanlaisen vaikutuksen saamiseksi toleranssin noustessa. Ksalol toimii muiden bentsojen tavoin rauhoittaen ja lieventäen ahdistusta.

Ksalolin myynti on Suomessa laitonta, mutta sitä on kiertänyt katukaupassa jo useamman vuoden. Osa lääkkeistä tuli Suomeen Katiska-huumejutun aikana.

Viime vuosina Ksalol on kasvattanut suosiotaan Helsingin huumekaupassa. Sen käyttö lisääntyi erityisesti halvan hinnan ja helpon saatavuuden takia. Fentanyylillä terästettyjä muuntohuumeita on myös ollut Helsingin katukaupassa. Nämä muuntohuumeet voivat johtaa pieninäkin käyttömäärinä hengenvaaralliseen yliannostukseen.

Tarvitsetko tukea päihderiippuvuudesta irti pääsemiseen? Katso video!

Emma

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.


Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta