Ooks sä joutunut kieltäytymään usein nikotiinista, kun joku on tarjonnut?🚬🤷‍♂️🤦‍♂️

Tupakka – se houkutteleva, mutta vaarallinen kiusaus, joka saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Nuorena kohtaamme usein paineita kokeilla tupakkaa, mutta on tärkeää muistaa, että voimme tehdä valintoja terveytemme puolesta. Tässä muutamia vinkkejä siitä, kuinka kieltäytyä tupakasta.

1. Tunne itsesi: Ensimmäinen askel on ymmärtää, miksi et halua tupakoida. Tiedätkö, että se on haitallista terveydelle? Tai ehkä et halua ottaa riskiä riippuvuuden kehittymisestä? Olipa syy mikä tahansa, tunne itsesi ja päätä tehdä terveellinen valinta.

2. Harjoittele kieltäytymistä: Harjoittele etukäteen, miten vastaat, jos sinulle tarjotaan tupakkaa. Voit sanoa jotain kuten ”Ei kiitos, en tupakoi” tai ”Haluan pitää kehoni terveenä.” Ole jämäkkä päätöksessäsi ja älä anna muiden painostaa sinua.

3. Etsi tuki: On tärkeää ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka kannustavat terveellisiin valintoihin. Puhu luotettavien ystävien, vanhempien tai koulun terveydenhoitajan kanssa, jos tunnet tarvitsevasi tukea.

4. Opi terveyshaitoista: Tutustu tupakan terveyshaittoihin. Kun ymmärrät, miten tupakka voi vahingoittaa kehoasi, saatat olla entistä motivoituneempi pysymään erossa siitä.

5. Harkitse vaikutuksia: Mieti, miten tupakointi voi vaikuttaa tulevaisuuteesi. Se voi vaikuttaa terveyteesi, urheilusuorituksiisi ja sosiaalisiin suhteisiisi. Onko tupakka todella sen arvoista?

Muista, että sinulla on valta tehdä terveellisiä päätöksiä omasta terveydestäsi. Kieltäytyminen tupakasta ei ole vain rohkeutta osoittava teko, vaan myös askel kohti terveellisempää ja onnellisempaa tulevaisuutta.

Muistetaan kaikki se, ettei luoda toisillemme ryhmäpaineita nikotiinin käyttöön liittyen. On tosi ok jos ei halua ja kunnioitetaan näin jokaisen valintaa. 🐰😍

P.s ei tarjota myöskään pupuille tumppeja tai nuuskapussei. 🐰

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta