Moikka!

Kiitos sun kysymyksestäsi! Kannabista käytetään Suomessakin lääkkeenä, jolloin kannabiksen voidaan katsovan jopa parantavan elämää. Lääkkeeksi kannabista voi Suomessa saada MS-taudin, vaikeiden kipusairauksien sekä vaikean epilepsian hoitoon, tietyin ehdoin, jotka lääkärin kanssa yhdessä käydään läpi. Lääkekäytössä on kyse lääkevalmisteista, joilla voi olla, kuten muillakin lääkkeillä, haitta- ja sivuvaikutuksia, eivätkä kaikki saa haluttua apua lääkekannabiksesta.

Kannabista toki käytetään suurimmaksi osaksi päihteenä, jolloin sen käytöstä voi saada haittoja ja yleensä riskit haitoille lisääntyvät, mitä enemmän käyttää ja mitä nuorempana aloittaa. Joillekin haittoja on enemmän, toisille vähemmän. Ja on hyvä muistaa, että kannabiksen käyttökin aloitetaan hakemalla jotain positiivisia kokemuksia, sosiaalisuutta, jännitystä, rentoutta tms. Usein näitä vaikutuksia myös saadaan jolloin voi ajatella, että kannabis on pelkästään hyväksi ja sen käytöllä saadaan sitä mitä halutaan.  Vaikutukset ovat aina subjektiivisia. Tutkimuksissa on todettu kannabiksen aiheuttavan ongelmia esim. oppimiseen, muistamiseen sekä lisää riskiä mielenterveysongelmiin. Eli puolensa ja puolensa.

Terkuin,
Kimi ja Karin
kannabisekspertit
www.kannabishanke.fi

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi eeppistä sisältöä!

Palautteen antaminen tästä vastauksesta parantaa ainakin meidän elämää, joten käyhän täyttämässä tää. Ei mee kauan: https://q.surveypal.com/Buenotalk-Kysy

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta