Kokaiinin käyttö suun kautta on erittäin harvinaista, eivätkä kaikki kokaiinin jalostusmuodot liukene veteen. Uskomme ettei kokaiinin käyttö juomaan sekoitettuna ole ns. ”hyötysuhteeltaan” kovinkaan hyvä, eli päihtymystilan saa helpommin ja nopeammin nuuskaamalla, suonensisäisesti tai polttamalla, esim crack tai freebase ja sen vuoksi bilekäytössä se nuuskaaminen on suosituin. Se käyttötapa leviää, joka on ”käyttökelpoisin”.  

Jos taas historiaa ajattelee niin ensimmäinen ja vieläkin käytössä oleva tapa on kokapensaan lehtien pureskelu ja myöhemmin esimerkiksi juomana, jota ihan yleisti myytiin, eli jonkinlainen Coca-Colan edeltäjä ja olihan kokaiinia aluksi kokiksessakin.  

Kokaiinin vaikutus alkaa nopeasti, oli käyttötapa mikä vaan. Suun kautta otettaessakin jo muutamassa minuutissa. Laskimonsisäisesti ottaessa vaikutus kestää vajaan tunnin ja suun kautta joitakin tunteja. Sekakäyttö on tässäkin hengenvaarallista. Kokaiinista muodostuu alkoholin samanaikaisen käytön yhteydessä kokaetyleeniä, joka lisää merkittävästi äkkikuoleman riskiä. Kokaiinin käyttö voi johtaa kokaiininmyrkytykseen.   

Alä käytä,  alä osta, et voi tietää mitä saat. Jos ns kokematon ostaa tai on ostavinaan kokaiinia, hän voi saada mitä vaan, ja ihan kokeneetkin erehtyvät ostamaan metamfetaamiinia kokaiinina, seurauksena vakava psykoosi, tosin ohi menevä. Maallikolla ei ole mitään mahista tsekata aineen koostumusta. Myynnissä on aika ajoin kokaiinin ja metamfetamiini tai amfetamiinin sekoitusta. 

Terveisin Monitietäjä Reiska 

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta