Välillä asioita tulee romantisoitua, ja musiikkialalla tämä ilmiö on erityisen näkyvää. Eräs romantisoinnin kohde, joka herättää keskustelua, on päihteet. Mitä tarkoittaa päihteiden romantisoiminen räppimusiikissa? Entäpä ilokaasun romantisoimista räppimusiikissa ja sen todelliset vaikutukset?

Päihteiden romantisoiminen räppimusiikissa: Totuus ilokaasusta

Räpissä päihteet ovat olleet toistuva teema jo pitkäääään, ja ilokaasun käyttö on yksi niistä. Riimeissä saatetaan mainita ilokaasusta ja sen käytöstä, kuten Blacflacon biisissä tää kohta: ”Joskus mä vedin surun takii ilokaasuu… olin huudeil sekasii…”. Tää heijastaa päihteiden läsnäoloa musiikkiteollisuudessa ja niiden vaikutusta nuorisokulttuuriin.

Musavideoissa saattaa vilahdella ilmapalloja ja kaasukanistereita, millä symboloidaan ilokaasun käyttöä tai sen romantisoimista. Sekä suomalaisten että ulkomaisten räppärien videoilla voidaan nähdä näitä elementtejä. Kaikki nää elementit vaikuttaa kuuntelijoiden, sekä sun et mun mielikuviin ja käsityksiin päihteiden käytöstä. Ehkä siitä mikä on ok ja mikä ei. Tai mikä on cool.

Ilmiön laajuus ja seuraukset

Kaduilla on näkynyt jo jonkin aikaa ilokaasupulloja, erityisesti lumien sulamisen jälkeen tää pikku ylläri näyttää todellisen luonteensa. Mikään uusi ilmiö tää ei kuitenkaan: joskus 10 vuotta sitten katukuvassa saattoi näkyä hämyisiä kermasifonikauppoja. Päihteiden käyttötavat ja välineet ovat muuttuneet ajan myötä.

Vaikka ilokaasu saattaa näyttäytyä vaarattomalta hajuttomalta kaasulta, sen käytöllä voi olla vakavia terveysriskejä, kuten tajunnan menettäminen tai tukehtuminen. Eikä toi oo mikään läppä, et ilokaasusta vois menettää tajunnan. Kandee olla varovainen. <3

Vaikka räppimusiikissa päihteet ja niiden käyttö voivat olla osa kulttuuria ja ilmaisua, on tärkeää tiedostaa niiden todelliset vaikutukset ja riskit. Keskustelu päihteiden käytöstä ja niiden romantisoimisesta musiikissa on askel kohti vastuullisempaa ja terveempää nuorisokulttuuria.

Oletko itse törmännyt näihin ilmiöihin tai näkemyksiin? Jaa ajatuksesi kommenttiosiossa!

 Kerro mitä mieltä olit videosta. Siit olis meille apuu, kiiitos! <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta