Moikka!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Tässä saattaa vierähtää tovi, koska asia ei oo ihan niin yksinkertainen. Seksi on kaikkien aikojen juhlatuote, joten sen takia haluan paneutua (pun intended) tähän vastaukseen huolellisesti. Eli miten nussitaan. Oon iloinen siitä, että oot miettinyt tätä asiaa, koska asiaan perehtyminen lisää usein nautintoa, kun on kiinnostunut siitä mitä tekee ja varsinkin silloin, jos haluaa tehdä sen hyvin.

Usein keskitytään seksin yhteydessä raskauden ja seksitautien ehkäisyyn ja siihen mikä ruumiinosa on missäkin. Se on toki hyvä alku, mutta tällöin se varsinainen toiminta jää helposti vähemmälle huomiolle. Ei oo olemassa mitään oikeaa tai väärää tapaa tehdä seksiä. Tärkeintä onkin tunnustella miltä se tuntuu ja että kaikilla on hyvä olla siinä tilanteessa.

Yksi hyvä tapa tietää millaisista jutuista itse tykkää on tutustua aluksi itsekseen omaan kehoonsa ja fiilailla mikä tuntuu hyvältä. Sen jälkeen osaa jo kertoa siitä eteenpäin muillekin. Kun itse tietää mikä tuntuu hyvältä, on jo tosi hyvällä pohjalla. Kun tuntee itsensä, voi luontevammin kysyä kumppaniltaan, mistä hän nauttii. Siinä ei oo mitään noloa kysyä. Ja jos aluksi tuntuu nololta, niin ei enää sen jälkeen, kun seurassa on tyyppi, joka maukuu tyytyväisyyttään.

Kukaan meistä ei oo mikään seksikone syntyessään. On ihan mahdotonta tietää mikä toimii toiselle, kun itsessäkin on ihan älyttömästi opeteltavaa. Keho ja mieltymyksetkin muuttuvat elämämme aikana. Tämä on se juna, joka ei tuu koskaan perille. Joten puhuminen, kuunteleminen, testaaminen, nauraminen, erehtyminen, unohtaminen ja oppiminen olkoon meidän How to fuck! -toiminnan iskulause.

Ihan vähän aikaa sitten oli haastateltu Chavez Pereziä Hesarin Nyt-liitteeseen. Hänen sanomansa oli: ”Monet pojat harrastavat huonoa seksiä, koska eivät kuuntele tyttöjä” Minusta tämä oli kiehtova juttu. Ei tuossa kiinnitetä huomiota tekniikkaan, vaan siihen että kuunnellaan mitä toinen sanoo. Ja tää koskee kaikkia sukupuolia.

Tässä vastauksessa ei ole tarkoitus tarkastella asiaa heteroperspektiivistä, joten mun ajatukset sopivat kenelle tahansa, joka haluaa ottaa itsensä ja toiset paremmin huomioon nussiessa. Me ollaan kaikki erilaisia ja kaikilla meistä on erilaiset halut, tarpeet ja kaipuut. Kaikista meistä ei tule Anaali-Aliisoja tai BDSM-Robineja. Ja se on yhtä okei kuin se, että meistä tulee tuo henkilö.

Mjau.

Seksissä on niin paljon erilaisia tasoja. Siihen liittyvät tunteet ja mielikuvat, tuntoaistimukset ja mieltymykset. Oma mieli on hyvä paikka punoa haaveitaan. Millaiset jutut sun mielessä pyörii nyt? Onko sulla toiveita, joita haluaisit toteuttaa? Jotain vähän rajumpaakin? Mistä tiedät, että sun kumppanisi toivoo samaa? Tätä ei voi toisen puolesta tietää ilman, että siitä on puhuttu. Tietty jos sä kuulet toisen anelevan joo, lisää, just noin, voit olla melko varma, että asia on okei. Eli suostumus, suostumus ja vielä kerran suostumus. Se on kaiken ydin lähdettäessä urheilemaan yhdessä sukuelimillä.

Pornon kautta opitaan tietynlainen tapa olla kosketuksessa toisten kanssa. Kun kategorialistauksia katsoo, keinoja tehdä seksiä on lukuisia, ja asentoja myös. Mielikuvitus pääsee käyttöön! Voi olla päällekkäin, vierekkäin, istua sylikkäin, olla yhteydessä seisten, you name it. Googlailemalla löysin eri nimiä asennoille kuten sivudippi, silitysrauta, kauppakassi, ballerina, sammakko, kottikärryt ja pystypora. Erilaiset asennot mahdollistavat erilaisia tuntemuksia seksikumppaneiden välillä. Välttämättä kaikki asennot eivät tunnu hyvältä, jolloin kannattaa suosiolla vaihtaa parempaan silloin kun tuntuu, että tämä ei ole hyvä.

Ajattele seksiä vähän kuin treenaamista. Ole kuin abiturientti, joka treenaa ylioppilaskirjoituksiin. Samaa treenitapaa voi siis käyttää seksiopinnoissakin. Tutustu aiheeseen lukemalla, muistele mitä oot oppinut ja sitten kertaat. Näin voit huomata kerryttäneesi osaamista, ja sitä myötä tyytyväiset seksikerrat lisääntyy. Nöyrästi vaan eteenpäin kohti orgasmeja. Ei se nyt aina niin ilotulituksentäyteistä tyydytystä ole, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla.?‍♀️

Kaikkien on mahdollista kehittyä nussimisessa, mutta se vaatii sitä, että asiasta puhutaan. Mistä sä tykkäsit tänään? Mistä tykkäisit vielä enemmän? Mitä kokeiltaisiin seuraavaksi? Kun kumppani vaihtuu, on edessä taas ihan erilainen maasto. Kouvolassa ei pysty suunnistamaan Mikkelin kartan avulla, mutta se, että osaa käyttää kompassia ja lukea karttaa auttaa löytämistä uudessa paikassa. Sen takia sellainen uhoaminen, että mä oon tosi hyvä naimaan, on vähän epäuskottavaa. Eli jos osasit naida Kimiä, et välttämättä saa samalla tekniikalla Pajua ulvomaan.

Sä et oo yksin tämän ajatuksesi kanssa. Jodelin seksikanava on täynnä hajoilua siitä, kuinka seksipuuhat jännittävät kokematonta. Seksin parhaat puolet on kyllä siinä, että sitä on yleensä kiva harjoitella. Ja harjoittelun kanssa lisääntyy itseluottamus. Kaikki me mokaillaan seksissä, joten itseään kohtaan voi olla siltä osin armollinen.✨

Eli siis. Kosketa hellästi sormilla ja seuraa miten kosketukseen reagoidaan. Kiihtyykö hengitys, vetäytyykö henkilö sua päin vai susta pois? Tuntuuko tää hyvältä?, sä voit kysyä. Ei sun tarvitse sitä joka kerta uudestaan kysyä, mutta on hyvä muistaa, että aina samanlainen kosketus ei tunnu yhtä kiihottavalta. Ei on aina ei. Käden pois painaminen on ei. Se, että toinen ei vastaa sulle kun kysyt onko tämä okei, on ei. Pyydä sitä mitä sä toivot. Suutele mua hellästi, tartu kiinni mun pyllystä, silitä mun kasvoja, katso mua syvälle silmiin. Voidaanko kokeilla olla takaapäin? Saanko mä nuolla ja imeä sua? Tää on sun toiveesi, joten täydennä listaa haluamaasi suuntaan.

Kuten huomaat, tää teksti on tämmöistä toisaalta, mutta sitten taas toisaalta -pohdiskelua. Siksi on mahdotonta antaa yhtä tyhjentävää vastausta. Tärkeintä on olla kärppänä ja kuunnella mukana olevia. Mun paras vinkki onkin: sä et oo koskaan oppinut itseäsi tai muita täydellisesti. Aina on varaa oppia uusia tapoja tehdä toisille ja itselle hyvää. Jos jäit miettimään jotain, niin laita meille uusi kysymys ?

Ihanan kehittyviä seksipuuhia sinne sulle toivottaa,

Minna

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta