🌙 Oletko kuullut klassisesta yömyssystä? Yömyssy tarkoittaa pientä alkoholiannosta ennen nukkumaanmenoa, jonka tarkoituksena on auttaa nukkumaan hyvin. Alkoholin rentouttava vaikutus yhdestä tai enintään kahdesta annoksesta saattaa auttaa nukahtamaan.

KUITENKIN monien tutkimusten mukaan alkoholi häiritsee ja tuhoaa unen palauttavaa vaikutusta, sekä saattaa pahimmillaan aiheuttaa unettomuutta!

Alkoholi vähentää palautumiselle tärkeiden syvän unen sekä REM-unen määrää, sekä lisää yöllisiä heräämisiä. Aamulla olo saattaa olla puolikuntoinen ja tehoton, opiskelut ei oikein suju ja mieli on maassa ja ärtyisä.

Jos haluat herätä aamulla levänneenä ja mahdollisimman virkeänä, ei ehkä yömyssyä kannata ottaa! Yömyssyä parempi vinkki hyviin yöuniin on siemailla illalla vaikka kofeiinitonta teetä.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pamauttamaan päätä tyynyyn ja saamaan unen päästä kiinni – ja kaikki ilman yömyssyä! Tai halutessasi laita päähän se ihan oikea unimyssy.

  1. Säännöllinen unirytmi: Älä anna itsesi mennä villiksi viikonloppuisin – pidä unirytmi suht samana joka päivä. Pian kehosi tajuaa, että on aika painua pehkuihin.
  2. Rentoutumishetket: Ennen nukkumaanmenoa, rentouta kroppaasi ja mieltäsi jollakin mukavalla tavalla, kuten lempisarjan katselulla tai hyvän musiikin kuuntelulla. Ota rennosti!
  3. Vältä kofeiinia myöhään: Unohda myöhäinen kahvikupillinen tai energiajuoman huikkaus. Ne pitävät sut vireänä koko yön, ja se ei ole kiva juttu.
  4. Kännykän välttely: Rajoita näyttöjen tuijottelua ennen nukkumaanmenoa. Se Instagram-selaaminen tai TikTokin tuijottelu ei auta sua nukahtamaan – paitsi ehkä sitten, jos unohdat koko nukkumisen.
  5. Rento ympäristö: Tee makuuhuoneestasi rauhoittava keitaasi. Pidä valot himmeinä, lämpötila sopivana ja älä pidä huoneessa turhia meteliä. Tämä ei ole mikään yökerho!
  6. Päiväunien hillitseminen: Jos napostelet päiväunia, pidä ne lyhyinä ja vältä myöhäistä päiväunien ottoa, ellei sun aikomus ole olla ylhäällä koko yö.

Näillä vinkeillä sun ei tarvitse turvautua yömyssyn tuomaan ”unenhelvettiin”. Pamahtelemaan päätä tyynyyn ja nauti makeista unista!

Toivottasti ehdit vastata nopeasti tästä meidän palautekyselyyn <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta