Tipaton tammikuu on pitkälti taputeltu ja moni haluaa juhlistaa sen loppumista oluella jos toisella. On tärkeää pitää mielessä, että juomattomuus saattaa laskea alkoholin sietokykyä, joka voi johtaa ylilyönteihin. Tässä siis viisi vinkkiä krapulan hellittämiseen. 

  1. 🌤 Raikas ilma auttaa päänsärkyyn ja tokkuraisuuteen. Kevyt kävely verryttelee jumiutunutta kehoa ja päätä. Vältä kuitenkin raskasta liikuntaa. 
  1. 🍕 Rasvaisen ruoan syöminen voi houkutella pitkän illan jälkeen, suosi mielummin kuitupitoista ruokaa, jossa on paljon hiilihydraatteja.  
  1. 🥛 Juominen auttaa helpottamaan heikentynyttä nestetasapainoa. Vesi on hyvä vaihtoehto, mutta myös piimä ja maito voivat auttaa. 
  1. 🟡 Urheilujuomat tai erilaiset nesteytystabletit voivat auttaa palauttamaan normaalin nestetasapainon, erityisesti alkoholin kuivattaman elimistön jälkeen. 
  1.  👌 Ennaltaehkäisy. Parhaat keinot välttää krapulaa liittyvät ennaltaehkäisyyn. Tankkaa hyvin ennen alkoholin nauttimista, muista juoda välillä vettä ja tarvittaessa ota särkylääke ennen nukkumaanmenoa (vältä kuitenkin parasetamolivalmisteita, sillä ne rasittavat maksaa). 

Tipattoman loppuminen ei kuitenkaan aina tarkoita paluuta arkeen. Jos olosi ja mielialasi on selkeästi kohentunut, tipatonta voi hyvin jatkaa vielä toisella kuukaudella tai miksi ei pidempääkin. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta