Kyllä, on väärin vihata kristyttyjä. Samoin on väärin vihata kaikkiin muihin uskontokuntiin kuuluvia, tai ylipäätään mitään yksittäistä ihmisryhmää. Tämäntyyppiselle vihalle on myös olemassa nimi: Rasismi. Voit lukea lisää rasismista vaikkapa Ei rasismille –sivustolta.

Jonkin yksittäisen ihmisryhmän vihaaminen on johtanut maailmanhistoriassa moniin sotiin ja vielä useampiin murhiin, tappoihin ja väkivaltaan. Omasta mielestäni se on yksi suurimmista ihmiskuntaa piinaavista ongelmista. Ihmisillä on tarve kuulua ryhmään ja oman ryhmän korostaminen muita vihaamalla on, valitettavasti, yksi ryhmään kuulumisen negatiivinen sivutuote.

Ihmiset on kuitenkin myös pääosin ihan fiksuja ja ymmärtävät ryhmien välisiä eroja. Rasismi ja muu syrjintä on siis ongelma, joka olisi ratkaistavissa, jos vain ihmiset itse niin haluaisivat. Valitettavasti fiksujen ihmisten lisäksi maailmassa on myös kovaäänisiä idiootteja, joita valitettavan paljon kuunnellaan. Toivottavasti tulevaisuudessa me kuitenkin yhdessä tämän(kin) ongelman ratkaisemme.

– Mikael

Jos sinulla on meille vihaista (tai kivaa) palautetta, niin sitä voit antaa tästä linkistä

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta