KysyFrågaan pamahti jälleen yks kyssäri! Kiitos tästä, nää on ihan super tärkeitä kyssäreitä ja hyvä et ootte lähtenyt kysymään meiltä. Tällä erää kyssärinä oli pohtiva onko alkoholi ok päihde. Semi laaja kysymys ja rajaan sen BuenTalkin tavoin nuoren näkökulmaan.

Sua voi ehkä harmittaa, et alkoholiin on laitettu ikärajat ja saatat ihmetellä mikset voi vaikka 16-vuotiaana ostella bissee. Siihen on aika selvä syy, alkoholi nimittäin vaikuttaa nuoriin moninkertaisesti enemmän kuin aikuisiin. Toi on tietty vain yks syy, mut mennään nyt sillä.

Aivot sulaa kun dokaat

Alkoholi tosiaan vaikuttaa nuoriin moninkertaisesti enemmän kuin aikuisiin. Alkoholi voi vaikuttaa muun muassa nuoren kehittymiseen ja terveyteen. Nuoren keho ja aivot ovat vielä siinä vaiheessa, et ne kehittyvät ja alkoholin käyttö tässä kohtaa saattaa aiheuttaa pysyviä muutoksia nuoren aivoissa. Kuka semmosta nyt haluis?

Huh tiesiks kans, et murrosiän käynnistyminen voi viivästyä, jos alkaa dokaa hirveen aikasin. Aika hurja juttu. Kuulostaaks siltä, et alkoholi on ok päihde? Sit tietty, kun aivot viel kehittyy se voi vaikuttaa siihen, et riippuvuus voi syntyä helpommin. Sekää ei oo mikää coolein juttu.

Nuori alaikäinen alkoholijuomia katsomassa

Ihminen tarvitsee vettä elääkseen, mut miten on alkoholin laita

Sit tämmönen yllättävä tekijä: alkoholi ei oo sellainen aine, jota ihminen automaattisesti tarvii selviytyäkseen elämästä. Jos tämmöstä joku on luullu, voin bro kertoo, et se on huijausta. Ilman alkoholia pärjää oikein hyvin.

Alkoholissa on aina terveysriskejä, myös aikuisille. Ei unohdeta sitä puolta.  Todennäköisyys sille et alkoholista tulee ongelma on sitä suurempi mitä nuorempana alkoholin käytön aloittaa.

Laki suojelee nuoria, sitä ei oo ihan läpällä tai kiusallaan tehty. Vaikka välillä siltä voi tuntuakin. Vastaus lyhyesti kyssäriin onko alkoholi ok päihde. Ei se oo.

Toivottavasti tää vastaus riitti sun kysymykseen ja sait tarvittavat tiedot. Kiitti kysymyksestä vielä. <3

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta