Kiitos kysymyksestäsi! Tässä tulee yhden henkilön mielipide:

Tällasta voi sattua.

Jos asia vaivaa sinua, ota se puheeksi. Jos sulla on epämukava olla äidin läsnä tämän jälkeen, ota puheeksi. Tai jos tapahtuma vaikuttaa tyttöystäväsi ja äitisi väleihin, ottakaa puheeksi. Siinä tapauksessa asia on parempi selvittää puhumalla, ettei mitään turhia välien rikkoutumisia tai etääntymistä tapahdu välikohtauksen seurauksena.

Mä kokisin kuitenkin että se on vanhemman vastuulla tehdä aloite keskustelusta tässä tapauksessa jos siihen on tarve. Jos ei äitisi ota puheeksi, eikä asia vaivaa sua ollenkaan, niin ei siitä mielestäni välttämättä tarvitse sitten puhua. Ja jos kaikki siis meni lain määräämien raamien sisään ja ehkäisyt oli kohillaan jne.

joskus vanhemmille voi tulla shokkina, ettei se oma pikku ”vauva” ole niin pikkuinen enään.

Joku toinen voi toki olla eri mieltä. Yleensä puhuminen kyllä auttaa hämmentävissä tilanteissa, mutta jos ei tässä ole mitään probleemaa ja elämä on jatkunut tämän jälkeen normaalisti niin en näe tästä koituvaa kiusallista juttutuokiota pakollisena, ainakaan siis äidin mieliksi. Uskon että sun äiti kyllä selviää siitä.

Jos sua ihmetyttää muut seksiin liittyvät asiat, kuten esimerkiksi ehkäisy ja haluaisit keskustella niistä äitisi kanssa, niin nythän olisi ihan hyvä hetki ottaa ne samalla puheeksi.

ps. Mikäli päätät olla puhumatta asiasta eikä äitisikään ota sita puheeksi, pidäthän huolta ettei hän uudestaan yllätä teitä itse teosta.

-Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta