Päihderiippuvuuteen usein kuuluu se, että siitä kärsivä ihminen ei itse näe ongelmaa, vaan päinvastoin kieltää sen kokonaan.

On tärkeää, että olet yrittänyt ottaa asian hänen kanssaan puheeksi. Kun juttelet hänelle aiheesta, on hyvä puhua nimenomaan siitä näkökulmasta, miltä läheisesti päihteidenkäyttö sinusta tuntuu ja minkälaista huolta se sinussa herättää.

Kuten selvästi tiedätkin, syyttäminen ja uhkailu ei auta. Riippuvuudesta kärsivä ei käytä päihteitä siksi, että haluaisi satuttaa muita, vaan siksi että hän ei pysty olemaan käyttämättä.

Kun läheisen päihteidenkäyttö haittaa sinun elämääsi, on tärkeää, että pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi. Muista siis tehdä sellaisia asioita, joista saat itsellesi voimia ja iloa.

Kannattaa myös hakea apua itsellesi, sinulla on läheisenä siihen oikeus. Voit hakea apua oman kuntasi päihdepalveluista tai etsiä itsellesi vertaistukea.

On hyvä pitää mielessä, että sinä et ole vastuussa aikuisen ihmisen valinnoista eikä hänen päihteidenkäyttönsä ole sinun syytäsi. Voit edelleen kannustaa läheistäsi hakemaan itselleen apua, mutta muista että läheisesi täytyy lopulta kuitenkin itse haluta vähentää tai lopettaa päihteidenkäyttö. Siihen saakka muista pitää huolta itsestäsi!

Terkuin,
Päihdeneuvonnan Minttu

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta