Vapen käytön seuraukset voivat vaihdella käytetystä aineesta ja sen määrästä riippuen. Pitkäaikainen ja runsas vape-tuotteiden käyttö voi aiheuttaa terveysongelmia, kuten hengitysvaikeuksia, keuhkovaurioita ja riippuvuutta nikotiinista. Lisäksi joissain tapauksissa on raportoitu vakavia keuhkosairauksia ja muita terveysongelmia. On tärkeää olla tietoinen riskeistä ja harkita huolellisesti ennen vape-tuotteiden käyttöä.


Kun kokeilee vapea ensimmäistä kertaa, vaikutukset voivat vaihdella yksilöittäin. Yleisesti ottaen ensikokemus voi aiheuttaa lievää huimausta tai pientä kohottunutta mielialaa, mikä johtuu nikotiinin tai muiden aineiden vaikutuksesta. Tärkeää on kuitenkin tiedostaa, että vape voi olla haitallista terveydelle ja aiheuttaa riippuvuutta, ja siksi sen käyttöön tulisi suhtautua harkiten.

Vape

Kuinka monta kertaa täytyy käyttää vapea, ennen kuin se aiheuttaa vahinkoa?

Vapen nesteissä on aineita, jotka voivat vahingoittaa terveyttä, kuten pienhiukkasia ja syöpävaarallisia aineita. Vape voi aiheuttaa samanlaisia haittoja kuin tupakointi, kuten hengitysoireita ja yskää. On epäselvää, kuinka kauan ja kuinka paljon vapea täytyy käyttää, ennen kuin vakavia haittoja ilmenee. Nikotiiniriippuvuus voi kehittyä nopeasti, ja sen lopettaminen voi olla vaikeaa. Välttääksesi haittoja, kannattaa välttää tupakka- ja nikotiinituotteita.

Katso myös tämä video vapen haitoista videossamme.

Tässä hauska muistilista vapen haitoista ja syistä miettiä vapen käytön aloittamista:

  1. Vape voi olla ovela: Se etsii sun keuhkoista ja aivoista kaikki mahdolliset keinot aiheuttaakseen hämminkiä. Eli, voi siis aiheuttaa outoja oireita.
  2. Nikotiini on kuin valtias aivotiellä: Se haluaa ottaa ohjat käsiinsä ja tehdä susta käyttäjänsä. Mut hei, sun aivot on sun oman elämän auto, älä anna nikotiinin nousta ratin taakse!
  3. Vape voi olla kuin taikapölyä, mutta ei niin ihmeellistä: Sen höyryt voi saada sun hengityksen sekaisin ja antaa pienimuotoista hyvän olon tunnetta, mutta ehkä se pieni hyppysellinen hyvää oloa ei ole ihan sen väärti. Kuka haluaa lennellä sumupilvissä?
  4. Elämä on täynnä jännittäviä seikkailuja! Miksi sitoa itsensä vapeen, kun voi valita elämän täydeltä seikkailuja ja ilman ylimääräisiä haittoja? Ja p.s vapettaminen syö rahaa!
  5. Nauru on parasta lääkettä: Vältä vapea ja pidä kiinni terveydestäsi niin voit jatkaa nauramista ja nauttia elämästä täysillä ilman ylimääräistä höyryä nenässä!

Muistathan, että jokainen päätös vaikuttaa omaan elämääsi. Pysy vahvana ja tee päätös, joka on parasta just sulle!

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen -> Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta