Ensinäkin internetin kaatuminen kokonaan on melkein mahdotonta. Internet  on kaikkien maailman tietokoneiden muodostama verkko ja kaikkien yhteyksien yhtäaikainen katoaminen on äärimmäisen epätodennäköistä. Pelkästään tämä vastaus on kulkenut laitteellesi kymmentä eri reittiä ja seuraavalle käyttäjälle vastaus menee täysin eri reittiä. Vaikka kaikki maailman suuret datakaapelit rikottaisiin samaan aikaan, olisi silti jäljellä mm. satelliitit. Katastrofi, joka kaataisi internetin, todennäköisesti aiheuttaisi joitain huomattavasti pahempiakin ongelmia maailmaan. 

Mutta JOS internet kaatuisi, niin se veisi mukanaan aika lailla kokonaan meidän modernin elämäntapamme. Suurin osa viestinnästämme loppuisi, kun whatsapit ynnä muut lakkaisi toimimasta. Emme saisi ostettua juuri mitään, kun pankkiyhteydet eivät toimisi pankkien ja muiden toimijoiden välillä. Koko markkinatalous kaatuisi nopeasti, kun pörssit ei toimisi tai kauppa kävisi. 

Jossain vaiheessa sähköverkkomme kaatuisi, koska sitä hallinnoidaan monilta osin verkkopohjaisilla sovelluksilla. Liikenne puuroutuisi, kun liikennevalot menisivät sekaisin, eikä joukkoliikenne pysyisi aikataulussa. Ruokahuolto ja muu logistiikka muuttuisi nykyistä hankalammaksi, ellei jopa mahdottomaksi. Tästä seuraisi jollain aikavälillä mellakoita, varastelua ja kaikenmoista anarkiaa. 

Eli siis lyhyesti: internetin kaatuminen vaikuttaisi jokaiseen modernin elämän osa-alueeseen. Mutta ei se mikään maailmanloppu olisi. Ihmiset ovat hyvin sopeutuvaisia ja varmasti täällä maan päällä hyvin selvittäisiin ilman internetiäkin. Vaikutukset rajoittuisivat myös vain heihin, jotka elää internetin ulottuvilla. Melkein puolet maailman ihmisistä elää internetin tavoittamattomissa, joten heille ei koko kapistuksen kaatuminen vaikuttaisi mitenkään… ainakaan lyhyellä aikavälillä. 

Mutta mikä kaikkein kauheinta niin internetin kaatumisen jälkeen, emme voisi enää katsella kissavideoita ja joutuisimme seuraamana oman lemmikkikissamme elämää. Ja se, jos mikä olisi hirveää! 

– Mikael 


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta