Ensiksi pitää määritellä, mitä kuolemattomuudella tarkoitetaan. Sitäkö, ettei ihminen kuolisi enää sairauksiin tai vanhuuteen? Vai ylipäätään mihinkään? Lähdenpä spekuloimaan tätä ensimmäistä skenaariota 🙂

Mikäli ihmiskunta kykenisi parantamaan kaikki mahdolliset sairaudet, eikä vanhuuteen kuoltaisi, muuttuisi varmaan aika monen elämäntyyli. Mitä väliä elää terveellisesti, jos se ei vaikuta siihen miten pitkään täällä pallolla tallustellaan, ja missä kunnossa? Varmasti yhä harrastettaisiin liikuntaa sen tuoman hyvän olon vuoksi, mutta terveys arvona menettäisi luultavasti merkityksensä. Sen myötä todennäköisesti käytettäisiin enemmän päihteitä, syötäisiin epäterveellisesti ja jäätäisiin helpommin sohvanpohjalle notkumaan. Uskon, että mielenterveyden ongelmat lisääntyisivät myös samalla.

Jos ihmisellä olisi loputon määrä aikaa tehdä mitä haluaa, veisi se merkityksen aika monelta hetkeltä. Jos aikaa on rajattomasti, voi kaiken kokea niin moneen kertaan kuin vaan ikinä haluaa. Olisiko millään kokemuksella merkitystä, jos saman voisi tehdä uudelleen ja uudelleen, loputtomasti? Nyt tiedämme, että jotkin tilanteet ovat once in a lifetime -juttuja, ja siksi osaamme arvostaa niitä ihan eri tavalla.

Väittäisin siis että ikuinen elämä ei tekisi meistä onnellisempia – päinvastoin!

Terveisin Iia


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta