Jalkapallohuuma on vallannut jälleen koko maailman, kun ihmiset kokoontuvat yhteen kiistelemään kenen suosikki nostaa jalkapallon maailmanmestaruuskisojen kultapyttyä vuonna 2022. Qatar järjestää järjestyksessään 22. jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut, jotka pelataan 20.11-18.12.

Kisojen avajaisten kynnyksellä Qatar yllätti futismaailman estämällä oluen myynnin kisastadioneilla ja niiden läheisyydessä. Kyseessä on täyskäännös aikaisempaan linjaukseen, sillä muutos tehtiin vain kaksi päivää ennen kisojen alkua. Tilanne on erityisen hankala jalkapalloliitto FIFA:lle, sillä kisojen iso sponsori on panimoyhtiö AB InBev. Panimoyhtiön tunnetuimpia tuotemerkkejä on olutta valmistava Budweiser, joka on toiminut FIFA:n partnerina jo vuodesta 1986. Yhtiöllä on yksinoikeus oluen myyntiin kisojen aikana. Myynnin rajoittamisen pelätään vaikuttavan olutyhtyön ja FIFA:n väliseen 75 miljoonan dollarin sopimukseen.

Qatar on islamilainen maa, jossa laki on tietyiltä osin hyvin tiukkaa. Alkoholin myyminen on Qatarissa tiukasti rajoitettua ja mm. julkisilla paikoilla sitä ei tulisi nauttia ollenkaan. Lisäksi Qatarissa sovelletaan tietyissä tapauksissa islamilaista sharia-lakia, jonka mukaan alkoholin käyttö lasketaan rikokseksi. Ennen MM-kisojen alkua otsikoissa puhututti alkoholin korkea hinta, mutta someraivo repesi kun alkoholi päätettiin kieltää stadioneilla lähes kokonaan.

Futisfanit eivät kuitenkaan jää täysin ilman olutta, sillä vip-vieraat ja erilaiset stadionin sisäiset aitiot saavat tarjoilla alkoholia rajoituksista riippumatta. Ihan perusfanilla ei kuitenkaan ole näihin mitään asiaa, sillä hintaa vip-lipuilletulee n.22 000 euroa per ottelu. Bissensä haluavat joutuvatkin hakemaan virvokkeensa hotelleilta ja baarista, Qatarin alkoholilainsäädännön ollessa erittäin tiukka länsimaihin verrattuna.

Mutta eikös se mene niin, että maassa maan tavalla?

@buenotok

Qatar päätti rajoittavansa alkoholin myyntiä vain päiviä ennen jalkapallon mm-kisojen alkua. Muutos on aiheuttanut närästystä useassa kisaturistissa, mutta onko siihen syytä? Tulisiko valtion hetkellisesti muuttaa alkoholilakejaan vain miellyttääkseen muita? 🤔🍻#qatar2022 #worldcup #jalkapallo #alkoholilaki #buenotok

♬ Famous piano songs for comedy and cooking programs – moshimo sound design

Miro

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta