Yksinkertaisesti vastattuna siksi, koska ne sisältävät niin suuren määrän ominaisuuksia verrattuna puhelimiin, joita aiemmin sai. Teknologian kehittäminen maksaa, minkä vuoksi myös uudet puhelimet maksavat enemmän kuin ennen. Sen sijaan vanhojen puhelimien, tai mallien, hinta on itse asiassa laskenut, ei noussut viimeisten vuosien aikana. Halpoja älypuhelimia on tullut markkinoille yhä enemmän ja oikeastaan vain ns. lippulaivamallien hinnat on selkeästi noussut. 

Jos historiaa katsoo, niin aikanaan ensimmäiset “kännykät” (eli salkun kokoiset kannettavat puhelimet) maksoivat sellaiset 4000$, eli neljä kertaa enemmän kuin nykyiset lippulaivamallit. Oma ensimmäinen puhelimeni taisi olla (käytetty) Nokian 6110, joka maksoi aikanaan uutena 900$. Ja nyt pitää muistaa, että nämä oli täysin “tyhmiä puhelimia”. Ominaisuuksina puhuminen, tekstiviestit ja vaihdettavat soittoäänet 😀. 

Eli toki puhelimet maksaa nykyään paljon, mutta historiallisesti katsottuna eurolla saa nykyään huomattavasti enemmän ominaisuuksia kuin ikinä historiassa. Graafia engalnniksi aiheesta löytyy vaikkapa täältä: https://www.ooma.com/home-phone/cell-phone-cost-comparison/

– Mikael 

Älypuhelimella meille voi myös laittaa viestiä esim. Instassa. Helpoiten palautetta näistä vastauksista voit kuitenkin antaa tälläisella “lomakkeella”. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta