Lyhyt vastaus:  
Koska ihmiset ovat idiootteja.. 

Pidempi vastaus: 
Sukuelimistä, tässä tapauksessa peniksestä, kuvien lähettäminen ei ole mitenkään uusi ilmiö. Ennen internetiä ihmiset lähettivät miestenlehtiin kuvia omista kaluistaan, joita myös julkaistiin. Ennen sosiaalista mediaa kuvia sukuelimistä taas ladattiin erinäisille nettifoorumeille muiden nähtäville ja tätä toki tapahtuu edelleen. Ilmiö ei siis ole mitenkään uusi tai harvinainen. Jopa 40 % naisista ja 26 % miehistä on kertonut saaneensa ei-toivottuja vilauttelukuvia netissä. 

Joillain ihmisillä on ollut tarve paljastaa itseään vastaantulijoille aina, mikä on osa samaa ilmiökenttää. Motiivit itsensä paljastelussa on yleensä seksuaalisia, mutta peniskuvien lähettelyssä ei välttämättä. Sinänsä ei siis ole olemassa mitään yhtä syytä dickpickien lähettämiseen. Motiivit voivat olla seksuaalisia, mutta myös puhdasta häirintää, kiusaamista tai ahdistelua. Hyvin usein peniskuvien lähettäjän motiivit jää myös hämärän peittoon. Kuvien lähettäminen voi olla myös vallankäyttöä tai osoittamista. Suomen eduskunnassakin on ollut omat kikkelikortti- ja peniskuvaepisodinsa. 

Pitää myös erottaa ei-toivotut ja toivotut paljastelukuvat. Seurustelukumppanit voivat ottaa ja lähettää toisilleen alastonkuvia. Näissä sinänsä ole mitään vikaa, vaan ovat yksi tapa ilmaista seksuaalisuutta (eri keskustelu on sitten se, onko ylipäätään järkevää laittaa nettiin alastonkuvia, jotka usein siirtyvät someen laitettaessa palveluntarjoajan omistukseen). Ei-toivotut paljastelukuvat taas voivat ahdistaa ja aiheuttaa syviäkin traumoja etenkin, jos ne tulee vastaan nuorella iällä ja yllättäen. 

Dickpickien lähettäminen voi johtua myös ajattelemattomuudesta, alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksesta ja/tai ihan silkasta tyhmyydestä. Pitää kuitenkin muistaa, että alle 16-vuotiaalle lähetetyt dickpicit ovat aina rikos, seksuaalista hyväksikäyttöä, oli ne toivottuja tai ei. Samoin kuvien pyytäminen alaikäisiltä on rikos. Kyse ei siis ole missään muotoa harmittomasta teosta, vaikka sen olisi tehnytkin “kännis ja läpällä”. (Mikä on muuten maailman typerin tekosyy…) 

Yksi syys peniskuvien yleistymiseen on yhtä nopeutuvassa nykyajassamme. Esimerkiksi netin deittikulttuuri on hyvin nopeatempoista. Vaikkapa Tinderissä hetken keskustelun jälkeen lähetetyn peniskuvan voidaan ajatella kertovan miehelle, kannattaako tähän ihmiseen enää kuluttaa aikaa. Jos kalu ei kiinnosta, niin seuraavaa matoa koukkuun. Jotenkin surullista, että tähän on deittailussakin tultu, vaikka uusiin ihmisiin tutustumisen pitäisi olla parhaita osia ihmisen elämää…

Ja tähän loppuun vielä se, minkä toivoisi olevan sanomattakin selvää: Dickpicin, tai minkään muunkaan paljastelukuvan, lähettäminen ei ole missään tilanteessa sopivaa. Älä siis sellaisia lähetä! Vaikka siitä omasta kalustaan olisi kuinka ylpeä, niin sen esitteleminen kannattaa jättää hetkeen, jolla on oikeasti merkitystä. Paljastelukuva kun on aina nolo, oli siellä jalkojen välissä sitten ihan mitä tahansa.

– Mikael 

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta