On kohtalaisen hankala määrittää, mikä on paras päihde. Jokaisella on tästä varmasti oma mielipiteensä. Lisäksi ympäri maailmaa käytetään hyvin erilaisia päihteitä. Näin Suomessa vastaus voisikin olla hyvin erilainen verrattuna vaikkapa Intiaan. Lisäksi pitäisi määritellä, mitä “parhaalla” ylipäätään tarkoitetaan… eikä se päihteen määritteleminenkään ihan yksinkertaista ole.

Yleensä päihteitä tutkitaan haittojen, eikä niiden hyvien ominaisuuksien, kautta. Yleensä tutkimuksissa verrataan päihteiden fyysisiä, sosiaalisia ja psyykkisiä haittoja. Lisäksi otetaan huomioon päihteiden haittavaikutukset niin käyttäjille kuin käyttäjän läheisille tai muille ihmisille. Eri tutkimuksissa tietysti painotetaan eri asioita, minkä vuoksi niistä tulee myös vähän eri tuloksia.

Jos siis puhtaasti mietitään “parhaana” päihteenä sitä, missä on oletettavasti vähiten haittoja, niin vastaus on tutkimusten mukaan psilosybiinisienet, eli ns. taikasienet. Ne aiheuttavat erityisesti hyvin vähän haittoja muille kuin itse käyttäjälle. On kuitenkin vähän teennäistä miettiä parasta päihdettä tällä tavalla.

Todellisuudessa kaikki päihteet aiheuttavat haittoja ja jos päihteitä käyttää, niin se pitää tiedostaa ja hyväksyä. Jos päihteitä on pakko käyttää, niin paras päihde on se, joka aiheuttaa käyttäjälle ja käyttäjän lähellä oleville ihmisille vähiten haittoja. Toki siitä päihteestä olisi hyvä saada myös jotain positiivista irti, koska miksi muuten sitä sitten ylipäätään käyttäisi 😀.

– Mikael 

Meidän mielestä ehdottomasti koukuttavin päihde on palautteen antaminen meille näistä vastauksista! 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta