Jos lemmikki on niellyt tupakkatuotteen, nikotiinipussin tai nuollut sähkötupakan nestettä ja ilmenee nikotiinimyrkytyksen oireita, tulee hakeutua välittömästi eläinlääkärin luokse.  

Raporttien mukaan, tappavan myrkyllinen annos koiralle vaihtelee 20-100mg välillä. Eli perus jonnen kerta-annos. cheees 

Myrytysoireet alkavat noin 15 min päästä syömisestä. Oireita ovat yleensä vapina, heikkous, horjuva liikkuminen, nopea tai vaikea hengitys, kuolaaminen ja pahoinvointi. Eli samat oireet ku perus jonnella.  

Hoitamaton myrkytys voi johtaa hengityslihasten halvaantumiseen ja koira saattaa jopa kuolla, koska ei pysty hengittämään. 
 
Sähkösavukkeet ovat uusi ongelma sillä niiden neste sisältää paljon makuaineita, mikä voi motivoida lemmikkiä lähtemään ryöstöretkelle. Yhdessä täyttösäiliössä voi olla helposti yli 200 milligrammaa nikotiinia. Tämä yksi säiliöllinen voi siis koitua minkä tahansa kokoisen koiran kohtaloksi.  

Tässä videossa kerromme, miten tunnistaa nikotiinimyrkytyksen oireet ja mitä tehdä, jos lemmikkisi joutuu alttiiksi nikotiinille. Tutustumme myös siihen, miksi sähkösavukkeet ovat erityisen vaarallisia lemmikeille ja miten voimme estää näiden tapaturmien tapahtumisen.

Katso video, jotta tiedät, miten suojella rakasta lemmikkiäsi! 🐶🐱💖
ps. Videolla esiintyvät koirat voivat erittäin hyvin ❤️

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta