Jättefint! Ni lyckades ta reda på hans namn.

Al Packa… det låter ganska skumt. Jag sökte efter information om langning av rusmedel i går, och då hittade jag facebookdiskussionen nedan. Jag tyckte inte det här var viktigt eftersom jag inte visste personens riktiga namn. Men jag borde ju ha sett att samma profilbild med namnet Al Packa.

Nu vet vi vem langaren är. Tack! Nu kan vi börja fundera på vad man skulle kunna göra åt saken, så att andra unga inte råkar ut för likadant trubbel. Alla vet ju att det är olagligt och fel att langa rusmedel till minderåriga. Men det händer, tyvärr, och i den där diskussionen ser man att det finns olika orsaker till det.

Jag hittade också den här låsta filen när jag sökte information om langning av rusmedel. Den borde innehålla information vad som händer minderåriga och langare, då rusmedel langas till minderåriga. Kanske det skulle vara möjligt att få langaren att sluta, om människor visste om följderna? 🤔

Filen är säkert till nytta för oss, men för att kunna öppna den behöver vi en sifferkod som har sex siffror. Tipsen till koden är orsakerna till att en del människor langar rusmedel till minderåriga:

Den första langar rusmedel för att få pengar enkelt
Den andra langar rusmedel för att skydda sina barn
Den tredje langar rusmedel för att få kompisar
Den fjärde vill ha pengar och anseende
Den femte vill berätta om farorna med rusmedel
Den sjätte ser inget fel med försäljning av rusmedel

Finns svaret på frågan om sifferkoden i Facebook-diskussionen? Skriv in lösenordet i fältet så kan ni öppna dokumentet.

Jag är jättenervös för den här situationen och jag har försökt hitta på hur jag skulle kunna reda ut det här trasslet. Jag vet inte om jag vågar kontakta den där Al själv. Man vet ju inte hur farlig han är. Vad ska jag riktigt säga till honom? Finns det ett svar i den där filen som vi öppnade? Om ni hittar svaret, skicka det till mig genom att skriva det i fältet igen.

Jatka