Alkoholi vanhentaa aivoja. Sitä enempi juo, sen vanhemmat ovat myös aivosi. Eli sinä päätät, kuljetko ikäisesi aivojen kanssa vai tekeekö tuhatvuotinen dinosaurusaivo päätökset puolestasi? 🤯

Scientific Reports-tiedelehdessä julkaistujen tulosten mukaan päivittäinen alkoholinkäyttö rappeuttaa aivoja jopa vuosia vanhemmiksi. Tutkimuksessa analysoitiin 17 000 45-81 vuotiaiden ihmisen aivojen magneettikuvia ja verrattiin niitä heidän juomatottumuksiinsa. 

Päivittäinen alkoholin juominen rapauttaa aivoja selvästi, ilmenee tutkimuksesta. Tilastollisen laskelman mukaan jokainen gramma alkoholia päivässä vanhensi tutkittavien aivoja seitsemän ja puoli vuorokautta. 

Esimerkiksi 0,33 litraa keskiolutta tai 12 senttilitraa viiniä sisältää noin 12 grammaa alkoholia. Suurimpia vaikutuksia aivojen ikääntymiseen oli niillä ihmisillä, jotka ilmoittivat juovansa päivittäin tai useimpana päivänä viikosta. 

Ihmisillä, jotka ilmoittivat juovansa päivittäin, oli aivokuvien mukaan keskimäärin puoli vuotta vanhemmat aivot kuin niillä samanikäisillä, jotka eivät juoneet alkoholia yhtä usein. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta